Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσή Αυγή: Ο «Περίανδρος» καίει Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο

Χρυσή Αυγή: Ο «Περίανδρος» καίει Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Παύλος Φύσσας, Περίανδρος, Χρυσή Αυγή,

Τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώταρο δείχνει ως αυτουργούς της επίθεσης κατά του Δημήτρη Κουσουρή το 1998, ο τότε υπαρχηγός στη Χρυσή Αυγή, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος.

Ο γνωστός και ως «Περίανδρος» αναφέρεται στα γεγονότα εκείνης της εποχής, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με αγνώστους που είχε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στις συζητήσεις αυτές αναφέρεται ο Νίκος Μιχαλοίακος ως «Κάτμαν» και «Κατέλης» από την εκπομπή «Παρατράγουδα», σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Ο Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος έχει δικαστεί και καταδικαστεί για την επίθεση, δηλώνει τους συνομιλητές του: «Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω στη φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του ’98 και ηθικό αυτουργό στέλνω στη φυλακή τον Μιχαλολιάκο.»

Στη συνέχεια ο «Περίανδρος» αναφέρει ότι στην επίθεση κατά του Δημήτρη Κουσουρή συμμετείχαν 10 άτομα: «Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ…. τους, τελειώνουν αυτοί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος είναι ο μοναδικός που δικάστηκε για τη επίθεση στον Κουσουρή τον Ιούνιο του 1998, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι δεν συμμετείχε καν στην επίθεση, αλλά πλήρωσε το μάρμαρο διότι δεν ομολόγησε ποιοι μετείχαν. Η στάση του Νίκου Μιχαλολιάκου τότε είχε αποτελέσει την ταφόπλακα στον Περίανδρο, αφού με την καταδίκη του είχε βγάλει από τη μέση έναν δελφίνο της οργάνωσης.

Στη φωτογραφία βλέπετε το φοιτητή τότε Δημήτρη Κουσουρή μετά τον ξυλοδαρμό του σχεδόν μέχρι θανάτου, έξω από την Ευελπίδων.

kousouris

Σχετικά άρθρα