Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Παππάς: Ο Ξανθός έδωσε «λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη για το μείζον θέμα της πανδημίας»

Νίκος Παππάς: Ο Ξανθός έδωσε «λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη για το μείζον θέμα της πανδημίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ξάνθος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια εικόνα κρίσης, αλλά νομίζω ότι είναι άλλο ένα επεισόδιο στη συνέχεια των διαφωνιών με τις οποίες είχαμε μάθει να πορευόμαστε όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στον τηλεοπτικό σταθμό Open, μετά το τέλος της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας» από πρόσωπα μέσα στο κόμμα που ανήκει, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει «κόκκινη γραμμή».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε τον Παύλο Πολάκη για την κριτική που δέχεται, αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός «στοίχισε πολύ περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ» με τις δηλώσεις του.

Αρχικά ο κ. Παππάς ανέφερε πως:

«Η διαφωνία γύρω από τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότησή του ως μια Αριστερή Προοδευτική Δημοκρατική παράταξη από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο είναι κάτι το οποίο συζητήσαμε στο Συνέδριο και με έντονο τρόπο και είναι μια διαφωνία η οποία μέχρι χτες είχαμε μάθει να πορευόμαστε μαζί. Δεν έχει αλλάξει για μας.

»Κάναμε μια εκλογή που έπρεπε να είναι αναζωογονητική διαδικασία και λυπάμαι που το λέω, αλλά από την επόμενη ώρα κιόλας άρχισε, όχι μια αμφισβήτηση της γραμμής απλώς αλλά μια κατεδαφιστική κριτική η οποία, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόμμα που θα την έκανε ανεκτή.

»Δεν αντέχουν ούτε στο δευτερόλεπτο στον έλεγχο αληθείας. Ο Κασσελάκης με το που βγήκε, δεν πρόλαβε να κάνει παράδοση – παραλαβή με τον Τσίπρα και άρχισαν να αποδομούν, όχι κάποιες πολιτικές απόψεις που είχε εκφράσει αλλά το ίδιο το πρόσωπο.

»Προσωπικά, εγώ με κάποιους ανθρώπους έχω μεγαλώσει μαζί, με γνωρίζουν από παιδί, μωρό.

»Δεν περίμενα τέτοιο έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας.

»Περίμενα την αναγνώριση ενός αποτελέσματος που μας εξέπληξε θετικά ως προς τη συμμετοχή.

»Από τη μια ακούμε πως εγκαταλείπουμε την Αριστερά και από την άλλη, στην ίδια παράγραφο ότι χάσαμε επειδή δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμα του Τόνι Μπλερ και του τρίτου δρόμου, που έχει δείξει ποια είναι τα όριά του».

«Είναι η ώρα να ξεσκονίσουμε»

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς ανέφερε «θα μείνω σε αυτό που είπε και ο Στέφανος Κασσελάκης χτες.

»Είναι η ώρα να ξεσκονίσουμε. Να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

»Να το ξεχάσουμε και να το αφήσουμε πίσω και να δουλέψουμε όλοι μαζί.

»Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά που πρέπει να ανοίξουμε με την κυβέρνηση και ο κόσμος αυτό περιμένει από μας.

»Είναι προφανές ότι το κείμενο αυτό (της Ομπρέλας) περιέχει ακραίες εκφράσεις τις οποίες θα έλεγα προς τους συνυπογράφοντες συντρόφους, πως πρέπει να καταλάβουν πως στην πολιτική κάποια πράγματα όταν λέγονται, πολύ δύσκολα ξελέγονται.

»Άρα επειδή έχουμε μια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που ολοκληρώθηκε, να κάνουμε μια τομή και να κάνουμε ένα ξεκίνημα και να κάνουμε μια μεγάλη αντεπίθεση στην κυβέρνηση».

Στη συνέχεια έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν έχει αλλάξει κάτι, εμείς υπηρετούμε την διακήρυξή μας που λέει πως είμαστε το κόμμα το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς».

Ο κ. Παππάς επισήμανε, σε παρατήρηση πως ο ίδιος δεν είναι στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στο κόμμα, είπε:

«Έγινε μια επίπονη και επίμονη προσπάθεια σύνθεσης στην Κεντρική Επιτροπή.

»Συνέβαλαν όλα τα μέλη και καταλήξαμε σε διατυπώσεις στις οποίες ενσωματώσαμε στην τελική απόφαση και ο ίδιος ο πρόεδρος συνέβαλε στο να υπάρχει μια ισορροπία με αποτέλεσμα να έχουμε καθολική σχεδόν συμφωνία.

»Οι διαφωνίες ήταν ήδη γνωστές στο πανελλήνιο από το 2022.

»Και πριν γίνει η αλλαγή ηγεσίας, είχαμε κάνει μια κατανομή ρόλων μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

»Είχαμε μια πάρα πολύ καθαρή συμφωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη, με πολιτικό περιεχόμενο.

»Είναι αναρτημένη στο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινή μας δήλωση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου εγώ είχα ήδη έναν ρόλο και μου εμπιστεύτηκε και τον τομέα των οικονομικών.

»Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Υπάρχει εκτελεστικό γραφείο, υπάρχει πολιτική γραμματεία».

«Οι δηλώσεις Ξανθού έδωσαν λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη»

Συνέχισε αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά τον Παύλο Πολάκη, τον οποίον υπερασπίστηκε για δηλώσεις που έχει κάνει για τον κορωνοϊό.

«Ο αγαπημένος μου Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγο πριν τις εκλογές υπέγραψε κείμενο που έλεγε πως θα έχουμε και τοπικά νομίσματα.

»Δεν συνέβαλε στην σύγχυση αυτό;», είπε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Αναφορικά με τον Παύλο Πολάκη σχολίασε πως «ήταν λάθος η στάση του αλλά ξεκίνησε από τον Γιώργο Σταθάκη.

»Την ακούω την συζήτηση πως κάτι είχε πει ο Πολάκης σε σχέση με τα εμβόλια και πως αυτό μας στοίχισε.

»Είχαμε συλλογικές αποφάσεις και μάλιστα, θα σας έλεγα πως η συζήτηση για τα εμβόλια πήγε σε βάθος, πήρε δημόσια θέση το κόμμα.

»Θα πω πως μας στοίχισε πολύ περισσότερο οι θέσεις που διατύπωσε έξω από τις συλλογικές αποφάσεις ο Ανδρέας Ξανθός που έλεγε πως ‘’και μεις θα βάζαμε τον Τσιόδρα’’ διότι αυτό έδωσε μια λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη για το μείζον θέμα της πανδημίας.

»Στο θέμα της πανδημίας η κυβερνητική πολιτική κατέρρευσε και αυτό μας έβγαλε τη δυνατότητα να κάνουμε οποιαδήποτε αντιπολίτευση».

Για την τετραετία του 2015-9 ο κ. Παππάς πως «αυτή κρίθηκε από τον λαό».

«Υπήρχε μια βεβαιότητα συρρίκνωσης και τώρα υπάρχει ευκαιρία ανασύνταξης»

Ακόμη, είπε πως: «Ένα λογικό κόμμα κανονικά θα έπρεπε να συζητάει πώς από 40.000 που περιμέναμε, ήρθαν 150.000.

»Δεν έγινε αυτό, δεν αφήσανε τον κόσμο να χαρεί.

»Από το ίδιο βράδυ βγήκανε κάποιοι και λέγαμε για ήττα της Αριστεράς με τέτοια συμμετοχή.

»Η σύγχρονη Αριστερά είναι εδώ και δεν εξαρτάται από την συμμετοχή. Το κόμμα και η παράταξη αποδείχτηκε πως υπάρχει και θα υπάρχει».

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «υπήρχε μια βεβαιότητα συρρίκνωσης και τώρα υπάρχει ευκαιρία ανασύνταξης».

Σχετικά άρθρα