Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα ο Μητσοτάκης – Την Παρασκευή ο Ερντογάν

Γερμανία: Στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα ο Μητσοτάκης – Την Παρασκευή ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Βερολίνο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γερμανία, Ισραήλ, Κύπρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λωρίδα της Γάζας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Όλαφ Σολτς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαρλ Μισέλ, Τουρκία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, Φρίντριχ Μερτς, Χαμάς,

Τη Δευτέρα 13 και μέχρι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου αναμένεται στη γερμανική πρωτεύουσα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια προγραμματισμένη επίσκεψη με πλούσιο πρόγραμμα.

Την Δευτέρα αναμένεται να μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για τις ελληνογερμανικές σχέσεις μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης στο Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ μαζί με τον επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς -το κόμμα του οποίου βγαίνει πρώτο στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό 30%.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της καγκελαρίας στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής, αμέσως μετά αναμένεται να παραστεί στο δείπνο που θα παραθέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στους χώρους της καγκελαρίας, παρουσία και του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στο δείπνο είναι επίσης καλεσμένοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων Αυστρίας, Βελγίου, Ουγγαρίας και Λιθουανίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει τον Γερμανό καγκελάριο το πρωί της Τρίτης στην καγκελαρία και θα ακολουθήσει νωρίς το μεσημέρι κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στην ατζέντα, σύμφωνα με την Κριστιάνε Χόφμαν θα βρεθούν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκής φύσης καθώς και ευρύτερα ζητήματα ασφαλείας.

Την Παρασκευή στο Βερολίνο ο Ερντογάν

Επιβεβαιώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην κυβερνητική ενημέρωση ενημέρωση του Βερολίνου, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα-βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 17 Νοεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Θα συναντηθεί με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο Προεδρικό Μέγαρο Μπελβού και αμέσως μετά θα έχει διμερείς επαφές με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, χωρίς να αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, κοινή συνέντευξη Τύπου.

Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του Τούρκου προέδρου στο Βερολίνο μετά από πέντε χρόνια.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, για τη Γερμανία είναι μια «σημαντική επίσκεψη».

Αν και η Κρ. Χόφμαν ήταν φειδωλή και προσεκτική στις διατυπώσεις της, αναμένεται να συζητηθούν διμερή γερμανο-τουρκικά ζητήματα και όλο το φάσμα των επίκαιρων θεμάτων περιφερειακής πολιτικής με έμφαση όπως είναι αναμενόμενο στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και βέβαια στη σκιά της ανοιχτής στήριξης Ερντογάν προς την Χαμάς.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Τούρκος πρόεδρος παραστεί στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γερμανίας-Τουρκίας στις 18 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Σίγουρο είναι όμως ότι δεν θα βρίσκεται εκεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Σχετικά άρθρα