Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Προσγειώθηκε στην Αίγυπτο το ελληνικό C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Προσγειώθηκε στην Αίγυπτο το ελληνικό C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ανθρωπιστική Βοήθεια, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Πρεσβεία Κάιρο, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Νίκος Παπαγεωργίου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών, Χαμάς,

Έφτασε στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου το C-130 το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο αεροδρόμιο βρισκόταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος και υποδέχθηκε την αποστολή.

Η βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και του υπουργείου Υγείας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και προσπάθειες για την διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης (το συντομότερο δυνατό) και σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται Αθήνα – Λευκωσία – Παρίσι.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας σε συντονισμό με διεθνείς οργανισμούς και ιδίως τον ΟΗΕ, αλλά και με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι για την χώρα μας είναι σημαντικό και κορυφαία προτεραιότητα η προστασία των αμάχων και η διάνοιξη διαδρόμων αλληλεγγύης για την μεταφορά ωφέλιμης και αποτελεσματικής βοήθειας στους αμάχους.

«Για την Ελλάδα οι νεκροί δεν έχουν εθνικότητα», έχει δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά άρθρα