Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Pulse: Μεγάλη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος ωφελείται από την εκλογή Κασσελάκη

Δημοσκόπηση Pulse: Μεγάλη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος ωφελείται από την εκλογή Κασσελάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Δημοσκοπήσεις, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Νέα δημοσκόπηση της Pulse δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην οποία φαίνεται ότι στην πρόθεση ψήφου των συμμετεχόντων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33,5%, και ακολυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12%.

Στην πρόθεση ψήφου ακολουθούν το ΚΚΕ (8,5%), Ελληνική Λύση (4,5%), Σπαρτιάτες (3%), Νίκη (3%), ενώ Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 μένουν εκτός Βουλής με 2,5%.

Στο υποθετικό σενάριο της κατανομής των αναποφάσιστων, η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται στις 21,5 μονάδες (ΝΔ 38,5%, ΣΥΡΙΖΑ 17%), ενώ το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 13,5%.

Τι ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες

Σε ερώτηση για το πόσο απασχολούν τους πολίτες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το 84% των ερωτηθέντων απαντά «πολύ» ή «αρκετά», ενώ μόλις το 4% λέει «λίγο» ή «ελάχιστα».

Την ίδια ώρα το 86% των πολιτών απασχολεί «πολύ» ή «αρκετά» το ζήτημα της ακρίβειας, το 9% απαντά «μέτρια» και μόλις το 2% δείχνει να μην απασχολείται από το εν λόγω ζήτημα.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για την ακρίβεια το 46% των συμμετεχόντων απαντά ότι η κατηγορία εξόδων που απασχολεί περισσότερο την οικογένειά τους είναι τα τρόφιμα, ενώ ακολουθούν το ηλεκτρικό ρεύμα (23%), το φυσικό αέριο (17%) και τα καύσιμα (9%).

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιον ωφελούν αυτές

Αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος και όλα όσα αυτή έφερε εντός του κόμματος, στη δημοσκόπηση, το 34% απαντά πως βλέπει τις εξελίξεις με «αδιαφορία», το 35% , με «προβληματισμό» και το 17% «ουδέτερα».

Το 15% λέει ότι βλέπει τις τελευταίες εξελίξεις με «ενδιαφέρον» ενώ «με ικανοποίηση» απαντά το 5% των ερωτηθέντων.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απαντούν σε ποσοστό 31% πως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοούν το ΠΑΣΟΚ, το 23% λέει πως ευνοούν τη ΝΔ, ενώ το 15% απαντά πως ευνοούν τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο κόμμα αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση: Κατά την άποψή σας, πόσο πιθανή είναι η δημιουργία ενός νέου κόμματος αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμετέχοντες απαντούν σε ποσοστό 19% «πολύ», ενώ «αρκετά» λέει το 34% των ερωτηθέντων.

Σχετικά άρθρα