Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα παράγοντας «ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας»

Νίκος Δένδιας για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα παράγοντας «ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 28η Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Νίκος Δένδιας, Παρέλαση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Στη σημερινή επέτειο θέλω να δηλώσω την υπερηφάνεια για τις ιστορικές επιλογές της πατρίδας μας», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην μεγάλη παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οποία ολοκληρώνεται το Σάββατο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Οι δηλώσεις του Ν. Δένδια:

«Σήμερα, επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, θέλω να δηλώσω την υπερηφάνεια για τις ιστορικές επιλογές της πατρίδας μας και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας που στήριξαν διαχρονικά αυτές τις επιλογές.

»Είμαστε επίσης πολύ υπερήφανοι για τις ένστολες και τους ένστολους που παρέλασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

»Βέβαια, το ξέρετε όλοι, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποδεικνύεται στις παρελάσεις. Αποδεικνύεται στο πεδίο.

»Απεδείχθη την 28η Οκτωβρίου του 1940.

»Απεδείχθη εσχάτως με την ανάσχεση της επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο την περίοδο 2019 – 2022, χάρη στις ισχυρές και ακμαίες ένοπλες δυνάμεις της, χάρη στο προσωπικό τους.

»Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δίκαιά της και να αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ο Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας παρέστη εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Σχετικά άρθρα