Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Κασσελάκη-Τσακαλώτου – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Κασσελάκη-Τσακαλώτου – Τι συζητήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, συναντήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επέμεινε στο ότι προϋπόθεση για να βελτιωθεί το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος και να συζητηθεί με ηρεμία το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποσύρει τις διαγραφές.

H συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έγινε πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος μετά το τετ-α-τετ «είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα» και πρόσθεσε πως «του εξήγησα όμως ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια που έχει για τα σχέδια που έχω δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές.

»Να το λύσει αυτό, με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει και αν το λύσει αυτό θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ πόσο πιθανό ή όχι είναι η ενότητα».

«Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα είπε θα το μεριμνήσει», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτό είναι προϋπόθεση για να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν έβαλε τέτοιο θέμα.

Συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία

Με φόντο τις παραπομπές τεσσάρων κορυφαίων στελεχών στην επιτροπή δεοντολογίας συνεδριάζει αυτή την ώρα στα γραφεία της Κουμουνδούρου η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συνεδρίαση του Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν έχει πολιτικές – αποφασιστικές αρμοδιότητες, χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη στους κόλπους του κόμματος, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα, μετά την εισήγηση των διαγραφών των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και της συνέντευξης του Ευκλείδη Τσακαλώτου το βράδυ της Τετάρτης 25/10.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι έκατσαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου.

Στο όργανο συμμετέχουν ο πρόεδρος του κόμματος, ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως χθες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως: «Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά έχοντας θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει τον σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Σχετικά άρθρα