Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μια Αριστερά της νίκης και όχι της ήττας – Τα κομματικά όργανα δεν είναι «ιερατεία»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μια Αριστερά της νίκης και όχι της ήττας – Τα κομματικά όργανα δεν είναι «ιερατεία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωεκλογές 2024, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Κάλεσμα «στους πολίτες, τους νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν» να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει πράξη η ανανέωση απηύθηναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν λόγο, για μια νέα σχέση με τη βάση του κόμματος αλλά και με την κοινωνία συνολικά, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του, και ενόψει και του συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου.

«H ανανέωση αυτή θα αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια για την Ευρωβουλή, και είναι πολύ σημαντική η δήλωση του Δ. Παπαδημούλη ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές συμβάλλοντας κι αυτός στη δυνατότητα ανανέωσης», είπαν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «από τις πρώτες αποφάσεις του προέδρου ήταν να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα σε μια σειρά από θέσεις και αυτό θα συνεχιστεί όσο θα προχωρά ο αδιαμεσολάβητος διάλογος με τη βάση του κόμματος και το άνοιγμα στην κοινωνία, για μια Αριστερά της νίκης και όχι της ήττας».

Παρέπεμψαν, δε, και σε σημερινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στόχος είναι η καθημερινή επαφή με την κοινωνία, μία γειωμένη σχέση με τον κόσμο.

»Αυτό δεν είναι μόνο ένα προσωπικό στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ένα στοίχημα όλων μας.

»Για να ανακτήσουμε τη σχέση μας με τον προοδευτικό κόσμο, με την κοινωνία και να καταφέρουμε την πολιτική αλλαγή».

«Μετά την Πολιτική Γραμματεία έχουμε μπροστά μας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έχουμε τα 13 περιφερειακά συνέδρια που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ανθρώπων, για την ακρίβεια, για τη στέγαση.

»Έχουμε να μιλήσουμε για όλα τα σημαντικά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να αναζητήσουμε λύσεις.

»Οι κομματικές διεργασίες και τα κομματικά όργανα, είναι καταστατική πρόβλεψη, πρέπει να λειτουργούν αλλά να μην αποκτούν τον χαρακτήρα ιερατείου.

»Ένας τέτοιος κίνδυνος απομακρύνεται με τον ξεκάθαρο τρόπο που αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία που θέλει να ασκήσει, αλλά αυτό δείχνει και η πρακτική του μέχρι τώρα», προσέθεσαν οι πηγές του κόμματος.

Για την ακρίβεια

Όσον αφορά την ακρίβεια, άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση, η οποία «επιδίδεται, σε αδιάκοπα επικοινωνιακά παιγνίδια για να κρύψει την πλήρη αδιαφορία της για την καθημερινή άνιση μάχη που δίνουν οι πολίτες με την ακρίβεια».

«Η κυβέρνησης της χώρας όπου το 29% των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας από την ακρίβεια, επιμένει στην στρατηγική επιλογή ενίσχυσης της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας», τόνισαν, ενώ επικαλέστηκαν πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες «έχουμε τις υψηλότερες τιμές πανευρωπαϊκά σε βασικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι καταναλωτές σε “φθηνές λύσεις”».

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, όπως αναφέρουν οι εν λόγω πηγές, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε, προχθές, ότι μπορεί και θα πατάξει την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών εταιρειών.

»Ο υπουργός του, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε σήμερα ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε και κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει.

»Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θέλουν να ελέγξουν την αισχροκέρδεια.

»Προτιμούν τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ, με μπόλικη κοροϊδία, από το να βγαίνει ο μήνας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

«Η λύση δεν είναι τα διάφορα pass»

«Απαιτείται άμεσα λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ακρίβειας και τη μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα και στα είδη άμεσης ανάγκης.

»Πρέπει να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα δομικά μέτρα πολιτικής μακράς πνοής, μαζί με όποιες ενισχύσεις κρίνεται ότι βοηθούν συγκυριακά.

»Ένα από αυτά τα μέτρα μπορεί να είναι η μείωση του ΦΠΑ με συγκεκριμένους όρους.

»Η λύση δεν είναι τα διάφορα pass», συμπλήρωσαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: «Καμία ρητή αναφορά για την υλοποίηση επενδύσεων»

Εξάλλου, αναφορικά με το λιμάνι Ηγουμενίτσας, σχολίασαν:

«Οι “εθνικές ανάγκες” για τις οποίες έκανε λόγο σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, από την Ηγουμενίτσα, στην τελετή πώλησης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), δεν υπηρετούνται από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τη δημιουργία ενός ιδιωτικού Μονοπωλίου σε ένα λιμάνι εθνικής σημασίας για τη χώρα και μάλιστα με μια σύμβαση που δεν έχει καμία ρητή αναφορά για την υλοποίηση επενδύσεων από τον αγοραστή, σε αντίθεση με προηγούμενα παραδείγματα μεταβίβασης μετοχών των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

»Αντιθέτως, υπονομεύεται το μέλλον και η αναπτυξιακή προοπτική του ίδιου του Οργανισμού και της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου».

Σχετικά άρθρα