Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ο Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη Δευτέρα 16/10, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Ερντογάν: Η Τουρκία συνεχίζει την προσπάθεια για τερματισμό της σύγκρουσης

«Η Τουρκία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματιστεί η σύγκρουση Ισραήλ–Παλαιστινίων, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες σε περιφερειακή και παγκόσμια κλίμακα, και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως γράφει η εφημερίδα Sabah.

«Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ανταλλάχθηκαν απόψεις για πολλές ανησυχητικές εξελίξεις, ιδιαίτερα τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι χώρες της περιοχής πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν τις συγκρούσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και να διατηρήσουν την ειρήνη και να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση», γράφει η Sabah.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Ερντογάν τόνισε πώς «θα ήταν σωστό να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατό ώστε να περιοριστούν οι συγκρούσεις και όχι να αυξηθούν».

Με Ραϊσί και Σούνακ

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό πρόεδρο Ιμπραχίμ Ραϊσί και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, «ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ο τερματισμός των συγκρούσεων το συντομότερο δυνατό είναι σημαντικός για χάρη της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης, προσθέτοντας ότι η Τουρκία καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα».

Σύμφωνα με τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε πως «πρέπει να αποφευχθούν βήματα που αυξάνουν την ένταση και ότι με θετικά βήματα που πρέπει να γίνουν αμοιβαία μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστίνης, θα υπάρξει μόνιμη λύση».

Προσοχή: Για το Tribune ΔΕΝ υπάρχει πόλεμος Ισραήλ-Παλαιστίνης, αυτό το λένε οι Τούρκοι. Ο πόλεμος είναι μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σχετικά άρθρα