Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρά χαστούκια στη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Έχασαν οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Ηχηρά χαστούκια στη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Έχασαν οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Κώστας Μπακογιάννης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Στέλιος Αγγελούδης, ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας,

Συντριπικές ήττες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία επεφύλασε ο β’ γύρος των αυτδιοικητικών εκλογών στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα που φαίνονται τώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν αλλάζουν, όπως και στις περισσότερες περιφέρειες.

Η ΝΔ χάνει το δήμο της Αθήνας, καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης ηττάται από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος υποστηρίχτηκε αρχικά από το ΠΑΣΟΚ και στο β’ γύρο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό παρότι ο απερχόμενος δήμαρχος είχε αποκτήσει μία διαφορά 28 μονάδων την πρώτη Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης ο εκλεκτός της ΝΔ νυν δήμαρχος Κώστας Ζέρβας χάνει πανηγυρικά από τον Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος ναι μεν εμφανίστηκε ως ανεξάρτητος, αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Μία ακόμα μεγάλη ανατροπή έρχεται όπως δείχνουν τα πράγματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου ο Κώστας Αγοραστός με ενσωματωμένο σχεδόν το 40% των ψήφων, υστερεί του Δημήτρη Κουρέτα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο κ. Κουρέτας υποστηρίχτηκε εξ αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και ήταν πίσω 8 μονάδες στον πρώτο γύρο.

Αλλά και σε άλλες περιφέρειες, η ΝΔ καταγράφει οδυνηρές ήττες, έστω κι αν κερδίζουν αντάρτες υποψήφιοι προερχόμενοι από το γαλάζιο στρατόπεδο.

Χάνει σίγουρα τα Ιόνια Νησιά, τη Δυτική Μακεδονία, πιθανότατα και το Βόρειο Αιγαίο, μαζί με την Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Μόνο μία από τις έξι που κρίνονται σήμερα, την Πελοπόννησο, φαίνεται να κερδίζει με τον Δημήτρη Πτωχό.

Ακόμα κι αν υπολογίσει κανείς ότι τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή, η μάχη των εντυπώσεων και η πολιτική επίγευση που αφήνει ο δεύτερος και τελικός γύρος σε κρίσιμες πόλεις και περιφέρειες είναι εξίσου σημαντική.

Σχετικά άρθρα