Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρειο Αιγαίο: Στόχος πολιτικά ανήθικων ο Στεφανής – Ο 74χρονος Μουτζούρης θα όφειλε να γνωρίζει ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

Βόρειο Αιγαίο: Στόχος πολιτικά ανήθικων ο Στεφανής – Ο 74χρονος Μουτζούρης θα όφειλε να γνωρίζει ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκιβιάδης Στεφανής, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Κώστας Μουτζούρης, Μετανάστες, Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Η λάσπη και η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι -δυστυχώς- μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης στον τόπο μας από αρχαιοτάτων χρόνων. Μάλιστα οι πρόγονοί μας είχαν εφεύρει και τον χαρακτηρισμό «συκοφαντίες»* για τέτοιες τακτικές. Αλλά πρέπει να υπάρχει κι ένα όριο. Ποιο είναι αυτό; Με εθνικά θέματα και θέματα ασφαλείας ΔΕΝ «παίζουμε», ούτε τα ακουμπάμε ψηφοθηρικά, δεν τα εργαλειοποιούμε. Αυτή είναι πάγια θέση του Tribune από την πρώτη του στιγμή στο διαδίκτυο.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο, μόνο αποστροφή μας προκάλεσε η είδηση ότι, από το περιβάλλον του 74χρονου Κώστα Μουτζούρη, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Αθηνών, διακινείται η χυδαία και αποτρόπαια φήμη ότι ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, που κέρδισε τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών με αντίπαλο τον κ. Μουτζούρη, έχει σχέδιο να φέρει 50.000 μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο.

Λοιπόν, ακούστε καλά εκεί στα νησιά. Αυτές οι ανυπόστατες αθλιότητες όχι μόνο δεν θα έπρεπε να λέγονται αλλά κανονικά ούτε θα έπρεπε να περνάνε σε ορισμένους από τα -έστω μικρά- μυαλά τους.

Δεν είναι ο Στεφανής εκείνος ο στρατηγός που θα φερθεί άτιμα ως προς τον εαυτό του και τη στρατιωτική του τιμή και να τσαλαπατήσει τους όρκους που έδωσε να προστατεύει τον λαό.

Και είναι δυνατόν, πραγματική απορία, αυτές οι φήμες να διοχετεύονται από το περιβάλλον ενός 74χρονου πανεπιστημιακού και πρώην πρύτανη; Δεν ντρέπονται καθόλου; Αντί η πανεπιστημιακή ιδιότητα να αποτελεί εγγύηση πολιτισμού και πολιτικής αρετής τελικά να μην διαφέρει από ένα ακόμα χοιροστάσιο;

Όσοι διακινούν αυτές τις συκοφαντίες είναι ανήθικοι. Και είναι ανήθικοι όχι μόνο επειδή συκοφαντούν έναν στρατηγό αλλά κι επειδή συντηρούν και τροφοδοτούν τη ματαιοδοξία ενός 74χρονου να θέλει να είναι ξανά περιφερειάρχης και να μείνει στη θέση αυτή μέχρι τα 80. Εδώ σαν να έχουμε να κάνουμε με κάποια μανία.

Σε περιπτώσεις τέτοιες μοιραία έρχονται στον νου τα «Πολιτικά Παραγγέλματα» του Πλούταρχου, όπου μεταξύ άλλων συμβουλεύει να μην κάνουμε πολιτική για να κάνουμε «αναπληρώσεις».

Δεν νομίζουμε ότι το περιβάλλον του κ. Μουτζούρη μελετά Πλούταρχο, διότι εάν το έκανε θα συμβούλευε έναν 74χρονο να πάει σπίτι του, αντί να του υποδαυλίζει τη ματαιοδοξία να παριστάνει τον Δούκα (Δούκας σημαίνει Περιφερειάρχης) του Βόρειου Αιγαίου.

Ο εσχατόγερος κ. Μουτζούρης ώρα να πάει σπίτι του, γιατί όπως λέει κι ο λαός «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Κι αφήστε τον στρατηγό, πλέον πολιτικό, να φυλάξει «Θερμοπύλες».

Ποιος θα περίμενε από το περιβάλλον ενός πανεπιστημιακού να διακινούνται ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας;

Γιατί εδώ συμβαίνουν αποτρόπαια πράγματα κι έτσι αναγκάστηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «Νέα Δυναμική», σε συνέντευξη που έδωσε ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αναγκάστηκε να καταγγείλει την στάση του αντιπάλου του Κώστα Μουτζούρη, καθώς από το περιβάλλον του διακινούνται ψεύδη για δήθεν σχέδιο για 50.000 μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο.

«Τις τελευταίες ημέρες άνθρωποι από το περιβάλλον του κυρίου Μουτζούρη παίρνουν τηλέφωνο ανθρώπους στη Λέσβο και τους λένε ότι ο Μητσοτάκης έχει σχέδιο να φέρει 50.000 μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο και ο Στεφανής έρχεται για να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό.

»Πέρα από ψευδές και εκτός λογικής, φέρνει τοξικότητα και εκνευρισμό στους ανθρώπους και θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο πρόστυχο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και μια λογική από την οποία πίστευα ότι η χώρα μας έχει ξεφύγει.

»Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει λόγω φόβου ή πανικού αλλά το να ψεύδεται κάποιος για να εξάγει αποτέλεσμα, θεωρώ είναι αισχρό» δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε στην Ικαριακή Ραδιοφωνία – ikariaki.gr, εκφράζοντας την απογοήτευσή του από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Κώστα Μουτζούρη και καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει με κριτήριο την αγάπη του για τον τόπο και όχι με κομματικό.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλκιβιάδη Στεφανή:

«Πριν 15-20 μέρες επισκέφτηκα τον κ. Μουτζούρη στο γραφείο του, χωρίς να έχουμε κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού, με δέχτηκε και του είπα ότι εμείς, ως υποψήφιοι, παραδειγματίζουμε την κοινωνία μας και η στάση μας οφείλει να έχει κανόνες, να διέπεται από σοβαρότητα και σεβασμό.

»Τίποτε από αυτά δεν τηρήθηκε.

»Τις τελευταίες ημέρες άνθρωποι από το περιβάλλον του κυρίου Μουτζούρη παίρνουν τηλέφωνο ανθρώπους στη Λέσβο και τους λένε ότι ο Μητσοτάκης έχει σχέδιο να φέρει 50.000 μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο και ο Στεφανής έρχεται για να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό.

»Πέρα από ψευδές και εκτός λογικής, φέρνει τοξικότητα και εκνευρισμό στους ανθρώπους και θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο πρόστυχο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και μια λογική από την οποία πίστευα ότι η χώρα μας έχει ξεφύγει.

»Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει λόγω φόβου ή πανικού αλλά το να ψεύδεται κάποιος για να εξάγει αποτέλεσμα, θεωρώ είναι αισχρό».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου κρίνεται το αποτέλεσμα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου θα αναμετρηθούν ο Αλκιβιάδης Στεφανής επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δυναμική», που προηγείται με 39,98% έναντι του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη επικεφαλής του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης», που καταγράφει 33,81%.

Ακολουθούν η επικεφαλής της ΛΑΣ Αγλαΐα Κυρίτση με 13,18%, η Βάσω Χοκλάκα επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας» με 11,42% και ο Νίκος Μανάβης επικεφαλής της Ανταρσίας που με ποσοστό 1,61% δεν καταλαμβάνει έδρα στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.

Να θυμίσουμε επίσης πως στα τέλη του 2019, όταν οι μεταναστευτικές ροές ήταν σε έξαρση, ο τότε ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής μέσα σε ένα μήνα κατάρτισε πλήρες πλάνο για τη φύλαξη και επιτήρηση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων και το κυριότερο πέτυχε να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης κλειστού τύπου. Έτσι ώστε ο κάθε αλλοδαπός που θα εισέρχεται παράνομα να γνωρίζει πως θα κρατιέται σε κέντρο κράτησης κλειστού τύπου και δεν θα κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος.

*Συκοφάντης: Αυτός που εν γνώσει του εξαπολύει μια ψευδή κατηγορία εναντίον κάποιου. Συκοφάντης, κάποιος που συκοφαντεί, που προσάπτει αστήρικτες κατηγορίες, που καταγγέλλει κάτι ανυπόστατο, κατηγορεί έναν αθώο.

Σχετικά άρθρα