Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας αναβαθμίζει περαιτέρω την Αλεξανδρούπολη – Υπέγραψε την «Επιστολή Προθέσεων περί επέκτασης του Δικτύου Αγωγών καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας»

Ο Δένδιας αναβαθμίζει περαιτέρω την Αλεξανδρούπολη – Υπέγραψε την «Επιστολή Προθέσεων περί επέκτασης του Δικτύου Αγωγών καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βαλκάνια, Βουλγαρία, Ενέργεια, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Ρουμανία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, υπέγραψε την Τετάρτη 11/10 στις Βρυξέλλες την «Επιστολή Προθέσεων περί επέκτασης του Δικτύου Αγωγών καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας», με τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας Todor Tagarev και την υφυπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Simona Cjocaru.

Σε ανάρτησή του στο «Χ», πρώην Twitter, ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ενισχύεται το αποτύπωμα της Ελλάδος ως ενεργειακού κόμβου και αναβαθμίζεται περαιτέρω ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης».

«Η υπογραφή της Επιστολής έρχεται σε συνέχεια της Τριμερούς Συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας (στις 9/10)» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Δένδια.

Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα καθώς προωθείται η χρήση υποδομών στην Ελληνική Επικράτεια και η διασύνδεσή τους με Βουλγαρία και Ρουμανία.

Παράλληλα, η επέκταση του Ελληνικού συστήματος αγωγών και η διασύνδεσή του με τις δύο έτερες χώρες στην Ανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ στέλνει μήνυμα ισχυρής πολιτικής βούλησης για συνεργασία τριών χωρών σε πλαίσιο ΝΑΤΟ.

Η πρωτοβουλία συμβάλλει στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των υποδομών ανεφοδιασμού καυσίμων στην Ανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η όδευση της επέκτασης του δικτύου των αγωγών εντός της ελληνικής επικράτειας (Χαλκερό – Αλεξανδρούπολη) και η διασύνδεσή του θα ενισχύσει το ελληνικό αποτύπωμα στον τομέα της Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας.

Σχετικά άρθρα