Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπ. Οικονομικών της Λιβύης προσκάλεσε τον Χατζηδάκη – Τι συζήτησε με τον Έλληνα διπλωμάτη στην Τρίπολη

Ο υπ. Οικονομικών της Λιβύης προσκάλεσε τον Χατζηδάκη – Τι συζήτησε με τον Έλληνα διπλωμάτη στην Τρίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Πρεσβεία Τρίπολη, Λιβύη, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε μια βασική εξέλιξη με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ο Μοχάμεντ αλ Χουαΐτζ, υπουργός Οικονομίας της Λιβύης, πραγματοποίησε κεντρικές συζητήσεις με τον Έλληνα Επιτετραμμένο στην Τρίπολη, σύμφωνα με το Libya Reiew. Συζήτησαν δρόμους προς τη διεθνή συνεργασία και την επανέναρξη των συναντήσεων της Μικτής Λιβυκής-Ελληνικής Επιτροπής.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας στο υπουργείο, Φαράτζ αλ Μπαΰ.

Ο Μοχάμεντ αλ Χουαΐτζ υπογράμμισε την «ειλικρινή επιθυμία της Λιβύης να ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα, ενεργοποιώντας διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συμφωνίας (MoU) που είχαν συναφθεί προηγουμένως μεταξύ των δύο εθνών στον οικονομικό, εμπορικό και επενδυτικό τομέα».

Επιπλέον, ο Αλ Χουαΐτζ απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί τη Λιβύη, με οικονομική και εμπορική αντιπροσωπεία.

Επετεύχθη συμφωνία να προετοιμαστούν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη διοργάνωση του Λιβυοελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, με στόχο την ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ ιδιωτών και τη δημιουργία επενδυτικών συνεργασιών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρόξενος εξέφρασε τη φιλοδοξία της Αθήνας να εγκαινιάσει κανάλια άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνητικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα και στις δύο χώρες.

Τόνισε τη σημασία της ενεργοποίησης της διπλωματικής συνεργασίας που συμβάλλει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τόνισε το ενδιαφέρον των ελληνικών εταιρειών για επανέναρξη των δραστηριοτήτων στη Λιβύη.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της ορισθείσας από το κοινοβούλιο της Λιβύης κυβέρνησης εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπάθειά του στην Ελλάδα, μετά το θάνατο πέντε μελών μιας ελληνικής ομάδας διάσωσης στη Λιβύη.

Η ομάδα διάσωσης ενεπλάκη σε ένα καταστροφικό τροχαίο δυστύχημα, καθ’ οδόν προς την πόλη Ντέρνα που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, αφού έφτασε στη Βεγγάζη.

Η σύγκρουση στοίχισε επίσης τη ζωή σε τρία άτομα από το αντίθετο όχημα, όλοι Λίβυοι υπήκοοι.

Σχετικά άρθρα