Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Βουτσινάς: Δουλειά και μεγάλος σεβασμός στους κατοίκους των νησιών της Αττικής

Γιάννης Βουτσινάς: Δουλειά και μεγάλος σεβασμός στους κατοίκους των νησιών της Αττικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Γιάννης Βουτσινάς, ΕΕΠ - Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφέρεια Αττικής, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

«Δουλειά και μεγάλος σεβασμός στους κατοίκους των νησιών της Αττικής», είναι η δέσμευση του Γιάννη Βουτσινά, προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά, ως υποψήφιος Περιφερειακός Συμβούλου στην Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Όπως επισημαίνει, στην Περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χαρδιαλιάς διεκδικεί την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή.

Η συντριπτική υπεροχή της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, άλλωστε αποτελεί ένα δυνατό στοιχείο για το ποιος θα είναι ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής. Και συνεχίζει:

«Συνοδοιπόρος με τον Νίκο Χαρδαλιά, διεκδικώ την εκλογή μου στα νησιά της Αττικής, την Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Τροιζηνία, τα Μέθανα, την Ύδρα , τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

»Πιστεύω στην αυτοδιοίκηση, στο θεσμό και τις δυνατότητές του, γι αυτό συνειδητά τον επιλέγω, πρωτίστως γιατί θέλω να υπηρετήσω με μεγάλο σεβασμό και πολλή αγάπη τους νησιώτες και τους ανθρώπους των απομακρυσμένων και αραιοκατοικημένων περιοχών.

»Μετά από μια 20ετία δουλειάς αλλά και έντονης πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής είναι μια ευτυχής πρόκληση, να δουλέψω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της.

»Ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και εκπροσωπώντας την Επιμελητηριακή κοινότητα, ως πρόεδρος του ΕΕΠ και αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, έμαθα να ακούω, να συζητώ, να εργάζομαι, να αποφασίζω και να υλοποιώ.

»Πιστεύω στην σκληρή δουλειά, στην οργανωμένη και συνεργατική προσπάθεια και στα μετρήσιμα αποτελέσματα.

»Για αυτό στην προεκλογική περίοδο επισκέφθηκε όλα τα νησιά της Περιφερικής Ενότητας κατέγραψα μέσα από την επαφή μου με όλες τις Αρχές αλλά και τους πολίτες, με τα μέλη του επιμελητηρίου, με φορείς όπως οι δήμοι, προβλήματα και εμπόδια ανάπτυξης για τα νησιά της Αττικής.

»Θεώρώ πως η στήριξη στη μικρή Ελλάδα ενισχύει την μεγάλη Ελλάδα.

»Όσο αδειάζει η μικρή και μένει αναξιοποίητη, τόσο φτωχαίνουν τα αστικά κέντρα.

»Οι μικροί τόποι πρέπει να στηρίζονται αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

»Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, η Σαλαμίνα, η Αίγινα, το Αγκίστρι, τα Μέθανα, ο Γαλατάς, η Τροιζηνία, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα, μπορεί και πρέπει να αναδειχθούν σε έναν θελκτικό τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο.

»Χρειάζεται να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα πάνω σε ισχυρές βάσεις, να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και να διασυνδεθεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας με τον τουρισμό και την εστίαση, ώστε τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα να λειτουργούν ως μέσο προβολής του Αργοσαρωνικού και της Αττικής.

»Με στόχο την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι κάτοικοι των νησιών της, την επόμενη πενταετία θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής και δράσεις στους τομείς υγείας, μεταφορών, πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, αλλά και στις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών.

»Παράλληλα με την αξιολόγηση των έργων και των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται σκοπεύω την επόμενη μέρα να θέσω τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της περιφέρειας, του νέου περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά.

»Με βασικούς άξονες την γαλάζια οικονομία, δηλαδή μια ανάπτυξη βιώσιμη, κυκλική που σέβεται τους πόρους των Δήμων των Νήσων Αττικής, αλλά και μια ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των υποδομών της καθημερινότητα του πολίτη, με προτεραιότητα την πολιτική προστασία και το περιβάλλον δουλεύω για την επόμενη μέρα.

»Πρωτίστως σεβόμενος την αυτοτέλεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα προβλημάτων αλλά και προοπτικών κάθε νησιού, κάθε δήμου της περιφέρεια Νήσων Αττικής.

»Κανένας πολίτης δε μπορεί και δεν επιτρέπεται να νοιώθει παραμελημένος, ιδιαίτερα αν κατοικεί σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα