Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»

Ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Νησιά Αιγαίου, Νίκος Δένδιας, Πολεμικό Ναυτικό, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φρεγάτα, Φρεγάτα Κίμων (Φ/Γ Κίμων F-601),

Ξεκάθαρο μήνυμα πάνω από την νέα φρεγατα FDI Belharra ΚΙΜΩΝ έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στα τουρκικά δημοσιεύματα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από την πλώρη της πρώτης φρεγάτας FDI Belaharra ΚΙΜΩΝ από το Λοριάν της Γαλλίας.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας “Κίμων”, της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

»Περνάμε σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα.

»Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον “Νέαρχο” και τον “Φορμίωνα”, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα.

»Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία –τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας– και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό.

»Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής:

»Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο.

»Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Σχετικά άρθρα