Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας στην τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων»: Πηγή υπερηφάνειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Δένδιας στην τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων»: Πηγή υπερηφάνειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Νίκος Δένδιας, Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φρεγάτα, Φρεγάτα Κίμων (Φ/Γ Κίμων F-601),

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια και του Γάλλου ομόλογου του Σεμπαστιάν Λεκορνιού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/10 στα ναυπηγεία της εταιρείας Ναβάλ, στο Λοριάν την Γαλλίας, η τελετή για την καθέλκυση της ελληνικής φρεγάτας «Κίμων».

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος επιθεώρησε την φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, δήλωσε πως νοιώθει μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκεται σήμερα στο κατάστρωμα αυτής της νέας υπερσύχρονης φρεγάτας, η οποία εκτιμάται πως το 2025 θα πλέει στα ελληνικά ύδατα.

«Περνάμε σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός υπογραμμίζοντας ότι η φρεγάτα “Κίμων” και οι άλλες δύο φρεγάτες που θα ακολουθήσουν θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες ειρήνης, σταθερότητας, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως άλλωστε και κάθε ελληνική κυβέρνηση, είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον εθνικό χώρο και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που έχει την τιμή να είναι ο υπουργός ο όποιος παραλαμβάνει αυτό το υπερσύγχρονο πλοίο.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην εταιρική σχέση και τους ισχυρούς διαχρονικούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Μια σχέση που όπως είπε «βασίζεται στην αλληλεγγύη και αν απαιτηθεί στην αμοιβαία συνδρομή για την αντιμετώπιση κάθε επίθεσης εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας των δύο χωρών, στη βάση βεβαίως του διεθνούς δικαίου».

Η απόκτηση αυτής της φρεγάτας αποτελεί πηγή περηφάνιας για τα στελέχη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού υπογράμμισε, επίσης, ο υπουργός Άμυνας τονίζοντας πως ο «Κίμων» συνεχίζει την παράδοση της Ελλάδας, για δυόμιση χιλιάδες χρόνια, ως ναυτικής δύναμης.

Το πρόγραμμα κατασκευής των φρεγατών αποτελεί παράγοντα συνεργασίας ανάμεσα στην γαλλική και την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία είπε επίσης ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με την κατασκευή των φρεγατών.

Από γαλλικής πλευράς ο Σεμπαστιάν Λεκορνιού υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και χαιρέτισε τον εποικοδομητικό ρόλο του Νίκου Δένδια τόσο από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών κατά το παρελθόν όσο και του υπουργού Άμυνας τους τελευταίους μήνες.

Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε πως αν υπάρχει ένας Ευρωπαίος εταίρος της Γαλλίας με κοινές αντιλήψεις σε μια σειρά θεμάτων αυτή είναι η Ελλάδα, τονίζοντας πως αυτό αποτυπώνεται πρωτίστως στην αμυντική συνεργασία.

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνιού δήλωσε ευγνώμων προς την Ελλάδα για την εμπιστοσύνη που δείχνει στη γαλλική τεχνολογία, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι πάντα στη διάθεση της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα