Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά καλεί «ιδιαίτερα την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» στην απαίτηση «για δημοκρατικές και πατριωτικές συμμαχίες»

Το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά καλεί «ιδιαίτερα την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» στην απαίτηση «για δημοκρατικές και πατριωτικές συμμαχίες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΡΑΤΤΩ, της πατριωτικής δημοκρατικής αριστεράς, του οποίου ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς. Η ανακοίνωση συγχαίρει τον Στέφανο Κασσελάκη για την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και καλεί τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, σε ενότητα.

«Συνεδρίασε χθες το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ και ασχολήθηκε με την πολιτική της κυβέρνησης, που δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού και της πατρίδας.

»Το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ εξέτασε τις εξελίξεις στα κόμματα της αξιωματικής και της ελάσσονας αντιπολίτευσης.

»Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη νέου προέδρου, τον οποίο και συγχαίρει για την εκλογή του.

»Το ΠΡΑΤΤΩ, πρώτον, επιβεβαιώνει και στις νέες συνθήκες τις προτάσεις του για την δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου απόκρουσης των πολιτικών της ΝΔ.

»Οι ευθύνες των δημοκρατικών-προοδευτικών κομμάτων για την δημιουργία του είναι μεγάλες.

»Το ΠΡΑΤΤΩ θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις.

»Δεύτερον, επιβεβαιώνει την ανάγκη προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στα δημοκρατικά και προοδευτικά κόμματα στην πάλη ενάντια στο σύστημα της ολιγαρχίας, για την αποτροπή των διαφαινόμενων υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα.

»Για την υπέρβαση των κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων.

»Για την καλύτερη μόρφωση όλων και την στήριξη του πολιτισμού.

»Για την στήριξη του ΕΣΥ και της διασφάλισης φτηνής ενέργειας.

»Ενάντια στην ακρίβεια και την ανεργία.

»Το ΠΡΑΤΤΩ επιβεβαιώνει το σύνολο των ενωτικών προτάσεων του που διατυπώνει εδώ και χρόνια πάνω σε αυτές τις θεματικές και καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν, ιδιαίτερα την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

»Τρίτον, η προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις της προόδου είναι επιτακτική ανάγκη.

»Καλεί για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στο ΦΟΡΟΥΜ δημοκρατίας και διαλόγου.

»Τέταρτον, οι δυνάμεις της προόδου, οφείλουν να συμβάλλουν σε μια ατμόσφαιρα αλληλοσεβασμού.

»Να συμβάλλουν στην μεταξύ τους ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης και συμπαράστασης, με πλήρη ενσυναίσθηση για τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό μας.

»Για άλλη μια φορά, το ΠΡΑΤΤΩ υπογραμμίζει την απαίτηση των καιρών για δημοκρατικές και πατριωτικές συμμαχίες.

»Για ευρύτερες συνεργασίες. Για διάλογο και αλληλοσεβασμό, μακριά από αλαζονεία, ηγεμονισμούς και μικροπολιτική».

Σχετικά άρθρα