Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Βούτσης «κλαίει» επειδή εκλέχτηκε ο Κασσελάκης κι επειδή ο δημοκρατικός λαός νιώθει απέχθεια για το 3%

Ο Νίκος Βούτσης «κλαίει» επειδή εκλέχτηκε ο Κασσελάκης κι επειδή ο δημοκρατικός λαός νιώθει απέχθεια για το 3%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Βούτσης, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Νίκος Βούτσης, πρώην πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε θέση για τις εξελίξεις στο κόμμα και την σφοδρή εσωκομματική διαμάχη μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη προεδρία.

Ο Νίκος Βούτσης, με σημαίνοντα ρόλο στην ανάδειξη των δύο προηγούμενων αρχηγών του κόμματος, του Αλέκου Αλαβάνου και Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε για όσα συνέβησαν στην προεκλογική αντιπαράθεση για την εκλογή του νέου προέδρου:

«Παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό.

»Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχώρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι είναι υπονομευτές [σ.σ. εννοεί ως υπονομευτές τα γκρουπούσκουλα στα οποία συμπεριλαμβάνεται κι ο ίδιος].

»Ήταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα [σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης] ως οιονεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα [σ.σ. πάλι φταίει στα «ταγάρια» ο Τσίπρας]».

Ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε επίσης σοβαρές επιφυλάξεις για τον Στέφανο Κασσελάκη, προχωρώντας σε μια έμμεση αποδόμησή του.

«Μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση».

«Η προώθηση μέσω κάποιων τίτλων και της προσωπικής διαθεσιμότητας δεν μπορούν να μας κάνουν αποτελεσματικούς ως μια σύγχρονη αριστερά και αντιπολίτευση» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις σχετικά με την εσωκομματική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκλογή του νέου προέδρου.

Διότι όταν οι κάλπες δεν τους «βολεύουν» τα ΚΚΕσωτερικού δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα. Τόσο… δημοκράτες οι 3%.

«Δεν πρέπει», είπε, «αυτές οι ψηφοφορίες από τους πολίτες να γίνονται χωρίς προϋποθέσεις».

«Σε εμάς δεν υπήρχε δικλίδα ασφαλείας», τόνισε.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε επίσης και στην επιρροή των social media και στο φαινόμενο της δολοφονίας χαρακτήρα στο διαδίκτυο.

«Έχει συμβεί κάτι που δηλητηριάζει καθώς το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, ψηφίζουμε τον Τσίπρα.

»Και αυτό πέρασε από fake news» είπε.

Έκανε επίσης λόγο για «βόθρο» του διαδικτύου και «μικρές εστίες μέσα στο διαδίκτυο, στο twitter, από κεντρικά τροφοδοτούμενους λογαριασμούς με μια κουλτούρα ύβρεων και ανθρωποφαγίας».

«Μπορεί να μην έχουν τη σφραγίδα την κεντρική αλλά δεν υπάρχουν αντιστάσεις στον χώρο μας» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «η κουλτούρα των απειλών του στυλ “να φύγουμε” δεν έχει σχέση με την αριστερά».

Δεν θέλει να φύγει; Προφανώς. Θέλει να μείνει και να μπουρδολογεί.

Συνεχίζοντας τόνισε για τα περί «εξώσεων» και διαγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αποκλείεται να υπάρξει διαγραφή για πολιτική άποψη.

»Δεν υπάρχει καμία επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ που να το κάνει αυτό.

»Η κουλτούρα απειλών να φύγουμε δεν έχει σχέση με την αριστερά».

Είναι φοβισμένος ο Βούτσης; Είναι, ότι θα τον διώξουν.

Ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε και για την άποψή του απέναντι στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και απάντησε δηκτικά ότι «όλοι κρινόμαστε και από τις πολιτικές δηλώσεις και από τις σιωπές τους.

»Μπορεί να απαντάει σε όσους αποχωρούν αλλά όλοι κρινόμαστε».

«Από ορισμένες πλευρές αφήνουν εσκεμμένα να χυθεί δηλητήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης ενώ ειδικά για τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα πρόσωπα της κοινοβουλευτικές του κόμματος είπε ότι «δεν έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές αυτές με τον τρόπο αυτό και το έχει παραδεχθεί ο πρόεδρος ακόμα και αν δεν έχει ανακοινωθεί».

Σχετικά άρθρα