Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάικ Πομπέο: Η Ελλάδα κέντρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή

Μάικ Πομπέο: Η Ελλάδα κέντρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μάικ Πόμπεο,

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μιλώντας στο Αμερικανικό Μεσογειακό Επενδυτικό Φόρουμ αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχουν ΗΠΑ και Ελλάδα.

Οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι στενοί, τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο μιλώντας στο Αμερικανικό Μεσογειακό Επενδυτικό Φόρουμ (1st American Mediterranean Investment Forum), που διοργάνωσε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Joseph Sassoon Group.

«Πάντοτε θεωρούσαμε ένα κέντρο του ΝΑΤΟ την Ελλάδα για την περιοχή» ανέφερε και υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι ο καλύτερος τόπος για να επενδύσει κάποιος και να φέρει ευημερία.

Ο 70ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν παρέλειψε παράλληλα να αναφερθεί και στις εμπορικές σχέσεις και έδωσε έμφαση στις ενεργειακές προοπτικές της περιοχής.

Προέταξε την ανάγκη τήρησης κανόνων στις διμερείς και στις διεθνείς σχέσεις.

Μάικ Πομπέο και Βλαντίμιρ Πούτιν

Συνάμα έστειλε το μήνυμα ότι «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πιο γρήγορα, με κατάλληλους τρόπους να προστατεύσουμε οποιοδήποτε κυρίαρχο κράτος, ώστε κανείς κακός να μην μπορεί να υφαρπάξει μια χώρα».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης των συγκρούσεων μέσω των διπλωματικών οδών και εξιστόρησε τον ρόλο που είχε ως υπουργός Εξωτερικών.

«Συλλογικά κάναμε καλή δουλειά», είπε κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του στο τιμόνι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οικονομική ανάπτυξη, λέγοντας πως εγγυάται ασφάλεια και ευμάρεια.

«Τα πάντα είναι συνδεδεμένα με το ΑΕΠ των χωρών» πρόσθεσε.

Αναφερθείς στις επαφές του με τον Πούτιν, ο Μάικ Πομπέο εκμυστηρεύτηκε ότι αστιευόντουσαν για την KGB και τις μυστικές υπηρεσίες.

Είπε πως ο Πούτιν είχε το όραμα να ξαναφτιάξει τη μεγάλη ρωσική αυτοκρατορία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επανέλθει η ομαλότητα.

«Οι σύμμαχοι μας ξέρουν ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους» υπογράμμισε.

«Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ δεν θα μπορέσουν να γίνουν κολλητοί»

Περαιτέρω, είπε πως η Ρωσία και η Κίνα έχουν σήμερα πιο ισχυρούς δεσμούς απ’ ό,τι είχαν πριν από τρία χρόνια, σημειώνοντας ότι είναι μια σχέση ανάγκης.

Ωστόσο, εκτίμησε πως είναι τόσες πολλές οι τριβές μεταξύ τους που θα τις κινήσουν προς την αντίθετη κατεύθυνση μόλις παρουσιαστεί ευκαιρία δεν θα μείνουν φίλοι. «Αυτοί οι δύο ηγέτες δεν θα μπορέσουν να γίνουν κολλητοί» ανέφερε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο αποψινό ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων των Ρεπουμπλικάνων, λέγοντας πως χαίρεται που είναι στην Αθήνα και δεν θα βολεύει η ώρα για να το παρακολουθήσει.

Σχετικά άρθρα