Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση – Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: 7 στους 10  δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση – Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πλημμύρες, Πυρκαγιά, ΣΥΡΙΖΑ,

Επτά στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Συγκεκριμένα στο κυβερνητικό έργο οι πολίτες δείχνουν ανικανοποίητοι με τα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις καταστροφές και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Το 47,9% απαντά ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 23,8% ότι είναι λίγο ικανοποιημένο.

Στο ερώτημα ποια είναι η βασική αιτία για την έκταση των καταστροφών σε Θεσσαλία και Έβρο το 34% «δείχνει» την κυβέρνηση και το 23,5% το κράτος και τις παθογένειες του.

Το 20,7% απαντά ότι για τις καταστροφές ευθύνεται το πρωτόγνωρο μέγεθος των φυσικών φαινομένων και το 15% η αυτοδιοίκηση.

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από το συνολικό έργο της κυβέρνησης οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 37,2% «καθόλου».

Το 32,4% λέει «λίγο» και το 23,9% «αρκετά».

Το 48,6% απαντά ότι η ακρίβεια είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα για την χώρα.

Το 42,5% θεωρεί την οικονομία και την ανάπτυξη το πιο σοβαρό πρόβλημα και το 22,3% τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία.

Τέλος το 61,9% των πολιτών θεωρεί ότι αυτή την περίοδο η χώρα βαδίζει στην λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 31,2% απαντά ότι η χώρα κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Σε ποσοστό 33,7% οι πολίτες δηλώνουν ότι τα τελευταία γεγονότα τους επηρεάζουν πολύ στην απόφαση για το ποιον θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10% ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%.

Οι Σπαρτιάτες συγκεντρώνουν το 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας το 2,8% και η Νίκη το 3,7%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15%.


Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 39,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,3%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,3%, το ΚΚΕ 9,5% και η Ελληνική Λύση 5,9%. Οι Σπαρτιάτες λαμβάνουν το 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας το 3,4%. Η Νίκη καταφέρνει να ανέβει στο 4,6%.


Σχετικά άρθρα