Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: 1,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό από δημόσιους υπαλλήλους

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: 1,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό από δημόσιους υπαλλήλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Τα ΝΕΑ, Μαύρο Χρήμα, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 1,5 δισ. ευρώ βγήκαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, από το 2010 έως σήμερα, από 5.260 δημοσίους υπαλλήλους ή τους συζύγους τους,

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, πρόκειται για μαύρο χρήμα που προέρχεται από ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και τα γνωστά φακελάκια στα νοσοκομεία.

Πάντως, διευκρινίζεται ότι η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό αποτελεί νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο της ελευθερίας διακίνησης κεφαλαίων που συνιστά θεμελιώδη αρχή της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο έλεγχος του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) αφορά το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όχι όμως αιρετά όργανα, δικαστές, μετακλητούς υπαλλήλους, αστυνομικούς, λιμενικούς, κλπ, οι οποίοι εξαιρούνται από την αρμοδιότητά του.

Σχετικά άρθρα