Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Ξυδάκης, που δεν τον πείραζε να ακουστεί το Κοράνι στην Αγία Σοφία, είπε ότι τον Κασσελάκη «”φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας»

Ο Νίκος Ξυδάκης, που δεν τον πείραζε να ακουστεί το Κοράνι στην Αγία Σοφία, είπε ότι τον Κασσελάκη «”φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ξυδάκης, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μίλησε την Τρίτη 26/9 για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ανέλαβε την αρχηγία μετά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Ο κ. Ξυδάκης ξεκαθάρισε πως «μια εικόνα δεν μπορεί ποτέ να συμπληρώσει ένα στρατηγικό κενό ή ένα κενό πολιτικής», τονίζοντας πως τον κ. Κασσελάκη «τον “φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας», κάτι που «υποστηρίζει και ο ίδιος» ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως όταν η Τουρκία εισέβαλε (24 Αυγούστου 2016) για πρώτη φορά στη βορειοδυτική Συρία, με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», η οποία στράφηκε κατά των Κούρδων και ήταν η αρχή της τουρκικής κατοχής στα συριακά εδάφη, ο Νίκος Ξυδάκης, τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, καλεσμένος στον ΣΚΑΪ, «χαιρέτησε» την τουρκική εισβολή, δίχως να υπολογίσει ότι α) ήταν μία παράνομη εισβολή και κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και β) ούτε έκανε τον αυτονόητο συνειρμό, ως όφειλε, με την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο το 1974.

Ο ίδιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης είχε υποστηρίξει ένα μήνα νωρίτερα [Ιούνιος 2016] επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ALPHA ότι, το να αναγνωστεί ένα απόσπασμα του κορανίου στην Αγία Σοφία «δεν είναι κάτι τραγικό, δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο».

Μετά βέβαια και στις δύο περιπτώσεις έτρεχε να τα μαζέψει, με ένα Νίκο Κοτζιά να τελεί σε νευρικό κλονισμό.

Αυτό είναι το επίπεδο ορθοκρισίας του κ. Ξυδάκη, ο οποίος ωστόσο συνεχίζει απτόητος την αριστερίστικη αμπελοφιλοσφία του 3% από το οποίο προέρχεται:

«Μια εικόνα δεν μπορεί ποτέ να συμπληρώσει ένα στρατηγικό κενό ή ένα κενό πολιτικής.

»Βεβαίως, ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι μόνο εικόνα.

»Νομίζω ότι έχει κάποια πλαισίωση, η οποία θα φανεί στο μέλλον.

»Δεν είναι μόνος του. Κάποιοι τον βοήθησαν, κάποιοι τον στήριξαν, κάποιοι του άνοιξαν τα μάτια, του ρύθμισαν την προεκλογική του καμπάνια, η οποία ήταν είχε εξαιρετικά καλό χρονισμό, ήταν μια χορογραφία, δεν αναγκάστηκε» είπε αρχικά ο κ. Ξυδάκης στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «και τα πρόσωπα που βλέπουμε είναι ήδη αρκετά.

»Δηλαδή πώς φάνηκαν; Πού τον γνώριζαν τον άνθρωπο αυτόν; Δεν τον γνώριζε κανείς.

»Τον γνώρισαν και σε μία δύο εβδομάδες όλοι έπεσαν πλάι του να τον κάνουν πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό.

»Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον, σε επίπεδο στελεχικό.

»Δεν είναι μόνος του ο κ. Κασσελάκης. Κάποιοι τον έφεραν και κάποιοι τον στήριζαν».

Ερωτηθείς σχετικά με αυτά που δεν κάλυπταν οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι και κλήθηκε να καλύψει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως «πολιτικά δε νομίζω ότι καλύπτει ένα κενό.

»Καλύπτει ένα ψυχολογικό κενό, τάζει νίκη, τάζει ότι είναι ένας αρχάγγελος ο οποίος θα νικήσει τον Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται ότι για τους ανθρώπους που τον ψήφισαν, για το εκλογικό κοινό, το οποίο προσήλθε τις δύο Κυριακές, 140.000 – 150.000 ψήφισαν συνολικά, οι 60.000- 70.000 που ψήφισαν τελικά τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή η εικόνα, αυτή η υπόσχεση, αυτή η επαγγελία, αυτό το στυλ ήταν ικανοποιητικό.

»Το θέμα είναι ότι με αυτή την κίνηση, η οποία αριθμητικά τα δεδομένα είναι πολύ ισχνά, ας σκεφτούμε ότι στις εκλογές με τις οποίες υπέστη μια συντριπτική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σχεδόν 950.000 ψήφους».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί που έφεραν τον κ. Κασσελάκη στο προσκήνιο, ο κ. Ξυδάκης απάντησε πως «το ότι τον “φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας, το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασελάκης.

»Ο κ. Τσίπρας ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει.

»Το ποιος είναι ο Στέφανος Κασελάκης στη διαδρομή του, τι πρεσβεύει, ποια είναι η πορεία του στις επιχειρήσεις, γιατί στην πολιτική η ίδια δεν έχει καμία πορεία, αυτό είναι και είναι δουλειά και της δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία εδώ και ένα μήνα, ενάμιση μπορεί να ασχολείται με την εικόνα, αλλά δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο.

»Αυτό θα έχει ενδιαφέρον διότι όλοι οι υποψήφιοι οι οποίοι βρέθηκαν να διεκδικούν την προεδρία ενός μεγάλου κόμματος τα τελευταία πέντε – δέκα χρόνια, γνωρίζαμε μέχρι και τον τόπο που γεννήθηκαν, τα πάντα.

»Το τι διαδρομή είχαν στην πολιτική ζωή και στη Νέα Δημοκρατία που έγιναν αντίστοιχες διαδικασίες και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την περασμένη Κυριακή.

»Εδώ έχουμε ένα καινούργιο φαινόμενο, το οποίο είναι και πολιτικό και κοινωνικό και ίσως και ψυχολογικό».

Έκανε και ψυχανάλυση στον ελληνικό λαό ο μεγάλος στοχαστής Νίκος Ξυδάκης.

Σχετικά άρθρα