Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Guardian: «Η νίκη του Κασσελάκη τον κάνει πλέον έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ελλάδα»

Guardian: «Η νίκη του Κασσελάκη τον κάνει πλέον έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ένας αουτσάιντερ χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία στην Ελλάδα, αναδείχθηκε νικητής σε μια κούρσα για την ηγεσία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της χώρας, γράφει σήμερα ο βρετανικός Guardian μετά τις εσωκομματικές εκλογές στην Κουμουνδούρου.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση αυτή μόλις πριν από τέσσερις εβδομάδες, κέρδισε το 56,69% των ψήφων έναντι 43,31% της Έφης Αχτσιόγλου, πρώην υπουργού Εργασίας, η οποία θεωρούνταν από καιρό φαβορί.

«Η νίκη του Κασσελάκη τον κάνει πλέον έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ελλάδα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Εν μέσω πανηγυρικών σκηνών έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, ο 35χρονος δήλωσε στους υποστηρικτές του:

«Σήμερα κέρδισε το φως και η ελπίδα συλλογικά, η ελπίδα για το μέλλον… Δεν είμαι φαινόμενο.

»Είμαι η φωνή μιας κοινωνίας και δεν πρόκειται να σας απογοητεύσω. Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά».

«Στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας στις ΗΠΑ, ο Κασσελάκης μπήκε στην κούρσα όταν ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του κόμματος τα τελευταία 15 χρόνια, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά τη διπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο.

»Ο Τσίπρας, πρωθυπουργός από το 2015 έως το 2019, είχε κρατήσει “ουδέτερη” στάση, αρνούμενος να υποστηρίξει οποιονδήποτε από τους δύο υποψηφίους μετά την απροσδόκητη νίκη του Κασσελάκη στον πρώτο γύρο την περασμένη εβδομάδα.

»Καθώς τα αποτελέσματα ανακοινώνονταν αργά την Κυριακή, η νίκη του επιχειρηματία περιγράφηκε ως εκπληκτική και πρωτοφανής», συνεχίζει το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας.

«Περίπου 133.600 ψηφοφόροι ψήφισαν σε περίπου 537 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να περιγράφουν την προσέλευση όχι μόνο ως εντυπωσιακή αλλά και ως ενδεικτική της επιθυμίας να δουν ένα νέο αναζωογονημένο και ισχυρό κόμμα της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση που σκοπεύει να γκρεμίσει με κόπο κατακτημένα δικαιώματα.

»Ο Κασσελάκης, ο οποίος δεν είναι γνωστό ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από φέτος, μετακόμισε στην Αθήνα μόλις πριν από λίγους μήνες, εγκαθιστάμενος στην πρωτεύουσα με τον Αμερικανό σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπεθ.

»Κάλεσε τον ΜακΜπεθ, ο οποίος είναι νοσηλευτής, να τον ακολουθήσει καθώς απευθυνόταν στο πλήθος, αναφερόμενος στον σύντροφό του ως “την προσωπική μου οικογένεια”.

»“Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που τον υποδεχτήκατε και τον αγκαλιάσατε”, είπε χαμογελώντας, ενώ οι υποστηρικτές φώναζαν “Ο Στέφανος τα αλλάζει όλα”.

»Ο Ελληνοαμερικανός έχει σηματοδοτήσει ότι θα προχωρήσει σε ριζική αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ, μια προοδευτική συμμαχία που περιλαμβάνει μαρξιστές, ευρωκομμουνιστές, οικολόγους και σοσιαλδημοκράτες.

»Έχει δηλώσει ότι αν το κόμμα θέλει ποτέ να γευτεί ξανά την εξουσία, θα πρέπει “απλώς να αντιγράψει τη συνταγή των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό”, μετασχηματιζόμενο σε ένα Δημοκρατικό κόμμα “μεγάλης σκηνής” αμερικανικού Τύπου.

»Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, ο επιχειρηματίας, ο οποίος μετακόμισε στη Μασαχουσέτη ως έφηβος, χαρακτήρισε την απόφασή του να ασχοληθεί με την ελληνική πολιτική “ένα σύντομο διάλειμμα μεταξύ δύο κεφαλαίων της επιχειρηματικής μου καριέρας”».

Σχετικά άρθρα