Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από τον ναύαρχο ε.α. Αποστολάκη εξαρτάται εάν ο Κασσελάκης γίνει βουλευτής

Από τον ναύαρχο ε.α. Αποστολάκη εξαρτάται εάν ο Κασσελάκης γίνει βουλευτής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Όθωνας Ηλιόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Ψηφοδέλτιο Επικρατείας,

Εάν την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα.

Ο κ. Κασσελάκης στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα όμως εξέλεξε τρεις βουλευτές (Όθωνα Ηλιόπουλο, Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελο Αποστολάκη).

Εάν λοιπόν παραιτηθεί ένας εκ των τριών αυτών, και αμέσως μετά οι πρώτοι πέντε επιλαχόντες αρνηθούν να πάρουν τη θέση του παραιτηθέντος ή της παραιτηθείσας (δηλαδή οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη) τότε η έδρα πηγαίνει στον κ. Κασσελάκη και χρίζεται αυτομάτως βουλευτής, οπότε και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Άρα το πρώτο βήμα για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο είναι να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα ένας εκ των τριών εκλεγμένων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Ηλιόπουλος και Ακρίτα δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν.

Οπότε όλα τώρα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει ο τρίτος βουλευτής Επικρατείας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ να θυμίσουμε ότι όχι απλώς τάσσεται ανοικτά με τον κ. Κασσελάκη, αλλά μετείχε και στο προεκλογικό σποτ του υποψήφιου προέδρου στη Μακρόνησο, που είδαμε να τον πηγαίνει με το καΐκι του.

Οι σχέσεις τους είναι άριστες, οπότε μπορεί τελικά αυτό να είναι το πρόσωπο που θα διευκολύνει την κατάσταση ώστε να μπορέσει ο κ. Κασσελάκης να μπει στη Βουλή εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή.

Σχετικά άρθρα