Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση-σοκ από Λινού: Το 13ωρο θα οδηγήσει σε έξαρση καρκίνων στους εργαζόμενους

Προειδοποίηση-σοκ από Λινού: Το 13ωρο θα οδηγήσει σε έξαρση καρκίνων στους εργαζόμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αθηνά Λινού, Βουλή των Ελλήνων, Εργασία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εργασίας, Ωράριο Εργασίας,

Τρόμο προκαλεί η προειδοποίηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτριας της Ιατρικής, Αθηνάς Λινού, για τα επακόλουθα των ρυθμίσεων του νομοσχέδιο που φέρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, καθιερώνοντας το 13ωρο εργασίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή, εξέπεμψε σήμα κινδύνου για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία, οι οποίοι θα εκτίθενται για περισσότερες ώρες σε χημικά και ακτινοβολίες, γεγονός που οδηγήσει στην αύξηση των προβλημάτων υγείας και των καρκίνων.

Όπως τόνισε, υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα όρια έκθεσης των εργαζομένων, οι οποίες βασίστηκαν στην πρόληψη καρκίνων, λευχαιμίας και άλλων ασθενειών, όπως και για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εγκυμονούσες και οι μητέρες που θηλάζουν.

«Οποιαδήποτε έκθεση παραπάνω δημιουργεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων» ανέφερε και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο Γεωργιάδη «γκρεμίζει» αυτές τις οδηγίες.

Όπως προειδοποιήσε η κ. Λινού «σύντομα θα έχουμε αύξηση των επαγγελματικών νόσων», ωστόσο «στη χώρα μας δεν μετρώνται, ούτε υπάρχουν αρκετοί γιατροί εργασίας να τις μετρήσουν, όπως είπε ο υπουργός, και ούτε υπάρχουν όπως ανέφερε κάποιος συνάδελφος αρκετοί εργαζόμενοι στο ΣΕΠΕ που ξέρουν ποια είναι τα όρια για να το τεκμηριώσουν».

Για να προσθέσει ότι: «Τι θα συμβεί λοιπόν; Θα έχουμε περισσότερους καρκίνους» ανέφερε και τόνισε ότι η βιομηχανία θα πληγεί και «αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει».

«Εν τω το μεταξύ όμως θα έχουν χάσει ανθρώπους» τόνισε η καθηγήτρια ιατρικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα