Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανικό τσίρκο: Ο Ράμα δίνει σε πλατεία το όνομα «Μητσοτάκης» για να δείξει ότι είναι καλός άνθρωπος

Αλβανικό τσίρκο: Ο Ράμα δίνει σε πλατεία το όνομα «Μητσοτάκης» για να δείξει ότι είναι καλός άνθρωπος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,

Ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, σε ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία δείχνει τις εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Δερβιτσάνης, ανέφερε ότι αυτή θα πάρει το όνομα του πατέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Το εργοτάξιο της Αστικής Αναγέννησης βρίσκεται στην καρδιά της Δερβιτσάνης, στο κέντρο του δήμου Δερόπολης, που θα φέρει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του πρώτου Έλληνα πρωθυπουργού που επισκέφτηκε τη μειονότητα μετά την πτώση του κομμουνισμού».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σειρά αλβανικών φιλοκυβερνητικών Μέσων έσπευσαν να ερμηνεύσουν την εν λόγω ανάρτηση. Είχε πέσει προφανώς «γραμμή».

Έτσι, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τέμα φιλοξενεί πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο «Ο Μητσοτάκης του επιτέθηκε για τον Μπελέρη; O Έντι Ράμα του απαντά τελείως διαφορετικά», στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Ο Έντι Ράμα απάντησε αυθημερόν στην επίθεση του Έλληνα ομόλογου του για τον Μπελέρη.

»Όμως, επέλεξε ένα διαφορετικό τρόπο, ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο».

Το δημοσίευμα συνεχίζει:

«Η μορφή της απάντησης περιλάμβανε έναν διαφορετικό συμβολισμό, που δείχνει στον Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να είναι η Αθήνα εκείνη που καθορίζει ποια είναι μειονοτική περιοχή στην Αλβανία, καθώς αυτό έχει καθοριστεί και είναι η περιοχή της Δρόπολης, η οποία όχι μόνο είναι ξεχωριστός Δήμος όπου τηρούνται όλα τα πολιτικά δικαιώματα, αλλά υπάρχουν και επενδύσεις της κυβέρνησης.

»Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη που δεν σταματά να ρίχνει δηλητήριο κατά της κυβέρνησης των Τιράνων, ο Ράμα του γνωστοποίησε ότι η πλατεία στο κέντρο της Δερβιτσάνης, του μεγαλύτερου χωριού του μειονοτικού Δήμου, θα φέρει το όνομα του πατέρα του νυν πρωθυπουργού, Κων/νου Μητσοτάκη».

Σχετικά άρθρα