Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Ερντογάν στον Μενέντεζ και μπουρδολογία για «αρχαία φιλία» Τουρκίας-Ελλάδας

Επίθεση Ερντογάν στον Μενέντεζ και μπουρδολογία για «αρχαία φιλία» Τουρκίας-Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρόμπερτ Μενέντεζ, Τουρκία,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη και επιτέθηκε στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, σημειώνοντας πως έχει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία, ενώ ανέφερε ότι η χώρα του έχει αρχαία φιλία με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στο αμερικανικό κανάλι PBS και σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Αμερικανού Γερουσιαστή πως «η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει την πολεμική της συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας», είπε ότι «ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία.

»Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ δεν γνωρίζει ούτε τον Ταγίπ Ερντογάν».

Επίσης, σημείωσε ότι «ο Μενέντεζ φαίνεται να έχει μια εχθρική προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο συζήτησης που έχει επιλέξει.

»Ωστόσο, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως νομίζουν».

Ακόμη, σχολιάζοντας τις σχέσεις με τη Δύση και τη Ρωσία, είπε ότι «περιμέναμε στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια… Τώρα εμπιστεύομαι τη Ρωσία όσο εμπιστεύομαι και τη Δύση».

Οι τουρκικές ορδές εισέβαλαν στη Μικρά Ασία πριν περίπου μία χιλιετία. Και κατέλαβαν εδάφη που κατοικούσαν Έλληνες ήδη δύο χιλιάδες χρόνια πριν.

Κατέλαβαν ελληνικά εδάφη, υποδούλωσαν και έσφαξαν Έλληνες, εξισλάμισαν και εκτούρκισαν Έλληνες. Που βλέπει τη «φιλία» ο Ερντογάν; Στο προσκύνημα;

Καμία «αρχαία» φιλία δεν συνδέει Ελλάδα και Τουρκία. Μόνο πόλεμος.

Δεν είχαμε ποτέ ειρήνη με τους Τούρκους εισβολείς, μόνο ανακωχές.

Όσο για το «κράτος Τουρκία», δεν μπορεί να έχει καμία «αρχαία φιλία» με το «κράτος Ελλάδα», επειδή το πρώτο είναι ενός αιώνα και το δεύτερο δύο αιώνων. Τουρκικές μπουρδολογίες δηλαδή.

Σχετικά άρθρα