Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο Βελόπουλος δεν ξέρει που βρίσκεται η Δάρνη (Ντέρνα) και νομίζει ότι είναι σε «φιλότουρκη» περιοχή

Λιβύη: Ο Βελόπουλος δεν ξέρει που βρίσκεται η Δάρνη (Ντέρνα) και νομίζει ότι είναι σε «φιλότουρκη» περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Λύση, Κυρηναϊκή, Κυριάκος Βελόπουλος, Κωνσταντίνος Φλώρος, Λιβύη, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Την άποψη ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος θα έπρεπε να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σε δήλωσή του για την απώλεια των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

«Σε μία χώρα, που στέλνουμε ανθρωπιστική αποστολή, φωτογραφίζει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ την Ειδική Ομάδα Αποστολών, τη στέλνουμε σε εμπόλεμη ζώνη, σε ένα φιλότουρκο κράτος και συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν, είναι πραγματικά μια άθλια χώρα», δήλωσε.

Όπως είπε, «το χειρότερο, δε, απ’ όλα είναι ότι δεν έχουμε εθνικό πένθος και το χείριστο είναι ότι δεν είχαμε ούτε μία παραίτηση».

«Ντροπή για όλα όσα συμβαίνουν.

»Ο κύριος Φλώρος έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί» πρόσθεσε.

Αγεωγράφητος και ανιστόρητος

Έχει μπερδευτεί ο Βελόπουλος. Δεν πήγαν στη Δυτική Λιβύη, που είναι «φιλότουρκη» χώρα, πήγαν στην Ανατολική Λιβύη, στην Κυρηναϊκή, που είναι «φιλελληνική» χώρα.

Η Κυρηναϊκή ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, που θέλει να είναι σύμμαχος της Ελλάδας.

Η Ντέρνα δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη.

Το όνομα Ντέρνα (δηλαδή Δέρνα) είναι η αραβική προφορά του ελληνικού ονόματος της πόλης, ήταν ελληνική αποικία, μέρος της ελληνικής πεντάπολης στην Κυρηναϊκή και στα ελληνικά το όνομα προφέρεται Δάρνη ή Δάρνις:

Και ο χάρτης, για να μάθει ο Κυριάκος Βελόπουλος που βρίσκεται η Δάρνη ή Ντέρνα.

Σχετικά άρθρα