Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τελικά αποτελέσματα και τα σενάρια για τη νέα ηγεσία

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τελικά αποτελέσματα και τα σενάρια για τη νέα ηγεσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Τα τελικά αποτελέσματα από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έδωσε στην δημοσιότητα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των ψηφισάντων στα 537 από τα 537 Εκλογικά Τμήματα και μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ψηφοφόρων του εξωτερικού τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821

Λευκά: 293

Άκυρα: 1220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)

Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)

Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)

Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)

Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα, «η ΚΕΦΕ προκηρύσσει επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ των, με αλφαβητική σειρά: Αχτσιόγλου Έφη και Κασσελάκη Στέφανου».

Σημειώνει, τέλος, ότι η παραπάνω απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών

Με βάση τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν οι δυο «μονομάχοι» Έφη Αχτσίογλου και Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και τις πρώτες τοποθετήσεις των άλλων υποψηφίων που βγήκαν εκτός «κούρσας», την επόμενη Κυριακή αναμένεται σκληρή μάχη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 66.156 ψήφους ενώ η Έφη Αχτσιόγλου 13.156 ψήφοι.

Σ΄αυτούς, όμως, μ’αλλον θα πρέπει να προστεθούν και οι ψήφοι που έλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (13.156 ψήφοι) ο οποίος με τις δηλώσεις του ευθέως έδειξε στους ψηφοφόρους του την στήριξη του στην κ. Αχτσιόγλου.

Έτσι η κ. Αχτσιόγλου έρχεται στα «ίσια» με τον κ. Κασσελάκη.

Ρυθμιστής γίνεται ο Νίκος Παππάς ο οποίος δεν έχει κάνει κάποια ξεκάθαρη δήλωση για τον ποιόν θα στηρίξει, αν και το ρεπορτάζ λέει ότι «κλείνει» προς την πλευρά Κασσελάκη, χωρίς αυτό να θεωρείται σίγουρο.

Επίσης ρυθμιστής θα είναι η προσέλευση στις δεύτερες κάλπες της επόμενης Κυριακής τόσο όσων ψήφισαν χθες, αλλά και των περίπου 40.000 μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα