Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Βουτσινάς: Μια ασφαλής επιλογή για την Π.Ε. Νήσων Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά

Γιάννης Βουτσινάς: Μια ασφαλής επιλογή για την Π.Ε. Νήσων Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Γιάννης Βουτσινάς, ΕΕΠ - Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Εκλογές, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφέρεια Αττικής,

Η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου καλούμαστε να επιλέξουμε ποιος Περιφερειάρχης και ποιος Περιφερειακός Σύμβουλος έχει την ικανότητα να μπορεί να οδηγεί τον τόπο κάθε μέρα και ένα βήμα μπροστά.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χαρδιαλιάς με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» διεκδικεί την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή.

Η συντριπτική υπεροχή της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, άλλωστε αποτελεί ένα δυνατό στοιχείο για το ποιος θα είναι ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Γιάννης Βουτσινάς, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, είναι μια ασφαλής επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά για την Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Τα νησιά της Αττικής, την Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Τροιζηνία, τα Μέθανα, την Ύδρα , τις Σπέτσες, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Η κοινωνική και πολιτική δράση και εμπειρία του, τον καθιστούν μια δυναμική υποψηφιότητα και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που τον θεωρούν ως τον εν δυνάμει Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Ο Γιάννης Βουτσινάς έχει καταπιαστεί με πολλά, από νεαρή ηλικία. Διατηρεί επί μια 25ετία λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο, έχει εκλεγεί δυο φορές δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, το 2002 και το 2006, έχει διατελέσει πρόεδρος για τρία χρόνια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, (ΕΟΠΠΕΠ), είναι Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Και σε επίπεδο σπουδών Γιάννης Βουτσινάς έχει υπεροπλία καθώς παράλληλα με την καθημερινή δουλειά του κατάφερε να αποκτήσει γνώσεις και τρία μεταπτυχιακά. ΜΒΑ «TOURISM MANAGEMENT» Πανεπιστημίου Πειραιά, ΜSc Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη & Αυτοδιοίκηση Διαπανεπιστημιακό και Μ.Α «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Φυσικά η δύναμή του και οι δυνατότητές του πηγάζουν και από την κομματική του δραστηριότητα. Έχοντας διατελέσει Αν. Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ, 2012-2014 και Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, 2016-2019, γνωρίζει πρόσωπα κα πράγματα, γεγονός που του διασφαλίζει ανοικτές πόρτες και αυτιά για τα αιτήματα και τις ιδέες που ενστερνίζεται και θέλει να εφαρμόσει.

Αλλά το κυριότερο είναι ότι πιστεύει στην αυτοδιοίκηση, στο θεσμό και τις δυνατότητές του, γι αυτό συνειδητά τον επιλέγει.

Η υποψηφιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, στην Περιφέρεια Νήσων, είναι μια απόφαση που επιδίωξε.

Γιατί μετά από μια 20ετία δουλειάς αλλά και έντονης πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής είναι μια ευτυχής πρόκληση για τον ίδιο, να δουλέψει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της.

Το σημαντικό και το σίγουρο με τον Γιάννη Βουτσινά είναι ότι ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και εκπροσωπώντας την Επιμελητηριακή κοινότητα, έμαθε να ακούει, να συζητά, να εργάζεται, να αποφασίζει και να υλοποιεί.

Πιστεύει στην σκληρή δουλειά, στην οργανωμένη και συνεργατική προσπάθεια και στα μετρήσιμα αποτελέσματα.

Για αυτό στην προεκλογική περίοδο καταγράφει μέσα από την επαφή του με όλες τις αρχές αλλά και τους πολίτες, με τα μέλη του επιμελητηρίου, με φορείς όπως οι δήμοι, προβλήματα και εμπόδια ανάπτυξης για τα νησιά της Αττικής.

Παράλληλα με την αξιολόγηση των έργων και των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται στοχεύει την επόμενη μέρα να θέσει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της περιφέρειας.

Με στόχο την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι κάτοικοι του τόπου μας, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε έργα υποδομής και δράσεις στους τομείς υγείας, μεταφορών, πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, αλλά ψηφιοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών, αναβάθμιση των Λιμένων των νησιών, στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων και την διασύνδεση της με τον τουρισμό και την εστίαση.

Με βασικούς άξονες την γαλάζια οικονομία, δηλαδή μια ανάπτυξη βιώσιμη, κυκλική που σέβεται τους πόρους των Δήμων των Νήσων Αττικής, αλλά και μια ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των υποδομών της καθημερινότητα του πολίτη, με προτεραιότητα την πολιτική προστασία και το περιβάλλον δουλεύει για την επόμενη μέρα.

Πρωτίστως σεβόμενος την αυτοτέλεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα προβλημάτων αλλά και προοπτικών κάθε νησιού, κάθε δήμου της περιφέρεια Νήσων Αττικής.

Σχετικά άρθρα