Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΜΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στους Τούρκους εργάτες

ΠΑΜΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στους Τούρκους εργάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Ατύχημα, Εργατικό Δυστύχημα, ΠΑΜΕ, Τουρκία,

Η εργατική τάξη της Ελλάδος είναι στο πλευρό των ταξικών αδελφών της, στην Τουρκία, τιτλοφορεί ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Λόγω του νέου εργοδοτικού εγκλήματος στην Τουρκία, με τον εγκλωβισμό 16 εργατών ανθρακωρύχων σε ορυχείο, το ΠΑΜΕ εξέφρασε την διεθνιστική αλληλεγγύη του, προς την εργατική τάξη της Τουρκίας.

Η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ επικοινώνησε την Πέμπτη τηλεφωνικά με Συνδικαλιστικές οργανώσεις της Τουρκίας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της DEV MADEN SEN, Tayfun Gorgun, τον Πρόεδρο του Nakliyat-is, Ali Riza Kucukosmanoglu και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος του Nakliyat-is στη Konya, Ali Ozcelik και εξέφρασε την συμπαράσταση του ταξικού κινήματος στους εργαζόμενους και στις οικογένειες των αγνοουμένων.

Μετέφερε την αλληλεγγύη και τις ευχές των Ελλήνων εργαζομένων και ενημέρωσε για πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει για να ασκήσει πίεση και στην Τουρκική Κυβέρνηση.

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι, το νέο εργοδοτικό έγκλημα, μετά από αυτό στο ορυχείο της Σόμα με 300 νεκρούς εργάτες, ξανά σε ορυχείο, δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο του Καπιταλισμού.

Οι εργάτες θυσιάζονται καθημερινά στον βωμό του κέρδους των καπιταλιστών.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε κάθε χώρο να δυναμώσει το κίνημα της, τις οργανώσεις της, απαιτώντας άμεσα την εφαρμογή και βελτίωση των κανονισμών Υγιεινής και Ασφάλειας συγκροτώντας και δραστηριοποιώντας Αγωνιστικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Σχετικά άρθρα