Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασσελάκης – Νέες βολές κατά των δικαστών: «Η λειτουργία της δικαιοσύνης θα αλλάξει. Θέλουν, δεν θέλουν…»

Κασσελάκης – Νέες βολές κατά των δικαστών: «Η λειτουργία της δικαιοσύνης θα αλλάξει. Θέλουν, δεν θέλουν…»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την δήλωσή του ότι «γουστάρει να ξεδοντιάσει, το σύστημα δικαστικών και δημοσιογράφων», έδωσε με νέα ανάρτηση βίντεο στα social media, και με φόντο τον Άρειο Πάγο, o υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης.

«Χαίρομαι που υπάρχει ακόμα το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών, που θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και 4 χρόνια» λέει σκωπτικά και «εξηγεί»:

«…αφού δεν επενέβη όταν ο ανώτατος δικαστής κ. Τζανερίκος, κατήγγειλε απόπειρα επηρεασμού, από το Μέγαρο Μαξίμου.

»Αφού δεν επενέβη, όταν ο προεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος, δεχόταν προσωπικές επιθέσεις, απλά και μόνο επειδή προσπαθούσε να κάνει την δουλειά του.

»Αφού δεν επενέβη, όταν τα ατομικά δικαιώματα ξεδοντιάστηκαν από το Predator.

»Αφού δεν επενέβη, όταν 16.000 άνθρωποι πέθαναν έξω από τις ΜΕΘ.

»Αφού δεν επεμβαίνει όταν στρατιωτικές μονάδες ανατινάζονται και πλημμυρίζουν.

»Αφού δεν επεμβαίνει όταν εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα φαγώνονται.

»Αφού δεν επεμβαίνει όταν ο διεφθαρμένος δήμαρχος δεν ξεβουλώνει τα φρεάτια.

»Η λειτουργία της δικαιοσύνης θα αλλάξει. Θέλουν, δεν θέλουν…».

Εξάλλου, μιλώντας επίσης για το «ξεδόντιασμα», στο Mega, δήλωσε: «Εγώ απάντησα σε έναν πολίτη ο οποίος εξέφραζε την ανησυχία του, για τις παθογένειες που υπάρχουν στην δικαιοσύνη και στην δημοσιογραφία.

»Για σέναν προσωπικά θέλω να κάνεις το λειτούργημά σου χωρίς καμία επιρροή από το κράτος.

»Το ίδιο θέλω, και οι έντιμοι δικαστές να έχουν την πλήρη υποστήριξη του κράτους, για να μπορέσουν να κάνουν το λειτούργημά τους κι εκείνοι.

»Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για τις παθογένειες που έχουμε και πρέπει να τις λύσουμε».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν φαβορί, ανέφερε ότι η μόνη δημοσκόπηση που μετράει είναι αυτή της Κυριακής.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Υπενθυμίζεται ότι η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωση της είχε καταλογίσει στον Στ. Κασελλάκη έλλειψη ενσυναίσθησης για τη λειτουργία των θεσμών, απαντώντας στα περί «ξεδοντιάσματος δικαστών και δημοσιογράφων» που προσυπόγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης σε διάλογο με οπαδό του κόμματος σε συγκέντρωση στα Γιάννενα.

»Η υιοθέτηση εκ μέρους Κασσελάκη της άποψης που διατυπώθηκε από μία μετέχουσα σε συγκέντρωση του υποψηφίου προέδρου στα Γιάννενα, όταν του είπε «να ξεδοντιάσει δικαστικούς και δημοσιογράφους» έχει προκαλέσει αντιδράσεις και δριμείες επικρίσεις.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία σε σκληρή γλώσσα θεσμικά επικρίνει με δριμύτητα τις συγκεκριμένες δηλώσεις και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τις αποδοκιμάσει, σημειώνοντας, ότι αυτά προσβάλλουν τους θεσμούς και το δημοκρατικό πολίτευμα.

«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αλλά και όπως προκύπτει από σχετικό αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο, κατά τη διάρκεια χθεσινής δημόσιας ομιλίας του κ. Στέφανου Κασσελάκη στα Ιωάννινα, υποψηφίου για την Προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ του ιδίου και μίας πολίτη, που βρισκόταν στο ακροατήριο, έλαβε χώρα ο ακόλουθος άμεσος δημόσιος διάλογος: πολίτης απευθυνόμενη στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος της παραδίδει το μικρόφωνο:

«Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα» και ευθύς, αμέσως, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης της απαντά στο μικρόφωνο:

«Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Η άνω δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή προσώπου, που διεκδικεί σημαντικό θεσμικό ρόλο στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας, ο οποίος, με την απάντησή του, προσυπογράφει τις πιο πάνω τοποθετήσεις, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση. Αντίθετα, αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών.

Με δεδομένο, ότι ο σεβασμός στους θεσμούς αποτελεί κορυφαία υποχρέωση κάθε πολιτικού προσώπου, που ενισχύει τη δομή μιας Κοινωνίας, καλούμε το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας», αναφερόταν στην ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σχετικά άρθρα