Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: «Μαύρο» στην κυβέρνηση ρίχνουν δυο στους τρεις πολίτες, για καταστροφές και ακρίβεια

Δημοσκόπηση: «Μαύρο» στην κυβέρνηση ρίχνουν δυο στους τρεις πολίτες, για καταστροφές και ακρίβεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Metron Analysis, Ακρίβεια, Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, Πλημμύρες, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες του καλοκαιριού, αλλά και της ακρίβειας που εξαϋλώνει τα εισοδήματα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Ιουλίου 48% υποστήριξαν ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση και 44% ότι πάνε προς τη σωστή.

Λιγότερο από δύο μήνες μετά, τα αποτελέσματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι απαντήσεις «πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση» εκτινάσσονται στο 66%, ενώ οι απαντήσεις πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση υποχωρούν ραγδαία στο 28%.

Στην ερώτηση για το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα το 29% απάντησε η ακρίβεια, ενώ το 15% θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ανασφάλεια και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης (απάντηση που τον Ιούνιο έδινε μόνο το 3%).

Αντίστοιχα, σημασία έχει ότι το 9% ιεραρχεί ως σημαντικότερο πρόβλημα τις φυσικές καταστροφές, απάντηση που δεν καταγραφόταν σε προηγούμενες έρευνες.

Όμως πέραν του γενικού κλίματος απαισιοδοξίας, υπάρχει και σαφής δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το 61% έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση και μόνο το 32% έχει θετική γνώμη.

Επιστρέφουμε, δηλαδή σε κλίμακα δυσαρέσκειας που είχαμε να δούμε από τον Μάρτιο και φαίνεται εν μέρει τουλάχιστον να αντιστρέφεται το κλίμα που είχε αποτυπωθεί τον Μάιο όταν οι θετικές γνώμες ήταν στο 37%.

Σχετικά άρθρα