Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε τις περικοπές – Χατζηδάκης: Τέλος το market pass

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε τις περικοπές – Χατζηδάκης: Τέλος το market pass
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Κωστής Χατζηδάκης, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς, Σούπερ Μάρκετ, Υπουργείο Οικονομικών,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε τις περικοπές σε βάρος των πολιτών, με αφορμή τις καταστροφές από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» που πρέπει να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό, με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη να ξεκαθαρίζει ότι μπαίνει τέλος στο market pass.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, λόγω του τεράστιου κόστους στην οικονομία από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Από το συνολικό ποσό, τα 450 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών.

Προσέθεσε, ότι ήδη γίνονται προβολές με βάση τον «Ιανό» για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί η ενίσχυση για την προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους (Δεκέμβριο ή Ιανουάριο), καθώς και η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Αντίθετα, δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της κάρτας αγορών (market pass), λόγω του κόστους από τον «Ντάνιελ».

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία.

Τέλος, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια».

Το θέμα είναι ότι οι περικοπές σε βάρος των πολιτών άρχισαν και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν οι υποσχέσεις Χατηδάκη θα υλοποιηθούν ή πρόκειται για καθησυχαστικά λόγια σε αυτή τη φάση μέχρι την επόμενη ανακοίνωση περικοπών.

Όσο για τη αισχροκέρδεια αυτή ζει και βασιλεύει ότι και να λέει ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικά άρθρα