Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάμελλος για πλημμύρες: Ο Μητσοτάκης «είναι γυμνός και πρέπει να απολογηθεί»

Φάμελλος για πλημμύρες: Ο Μητσοτάκης «είναι γυμνός και πρέπει να απολογηθεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και το πνιγμένο στις λάσπες επιτελικό κράτος άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής, ανακοινώνοντας παράλληλα την κατάθεση αιτήματος προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων αναφορικά με την ποσοτικοποίηση των καταστροφών και την απορρόφηση πόρων από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αποκατασταθούν οι πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

«Οι ευθύνες είναι κολοσσιαίες και ανήκουν προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, στους υπουργούς του και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας» ξεκαθάρισε και συνέχισε λέγοντας για τον πρωθυπουργό:

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός και πρέπει να απολογηθεί».

Επέκρινε δε τους διαγκωνισμούς υπουργών για το ποιος έχει την ευθύνη, κάτι που ισχύει και για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

«Ξεχνάτε ότι είστε στο ίδιο κόμμα;» ρώτησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Καυτηρίασε, επίσης, την ανύπαρκτη απορρόφηση πόρων και την απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην έχουν αναθεωρηθεί τα σχέδια κινδύνου πλημμύρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι καταδικασμένοι εγκληματίες ναζί δεν πρέπει να είναι υποψήφιοι στη αυτοδιοίκηση.

»Το ξεκαθαρίζουμε πως για μας είναι κορυφαίο αξιακό ζήτημα» τόνισε για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, αποδίδοντας την ευθύνη στην απραξία της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε και για τη μη αναστολή της κρατικής επιχορήγησης στους Σπαρτιάτες.

Επιπλέον, καυτηρίασε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει στη ΔΕΘ την ημέρα που είθισται να τοποθετείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κάλεσε τον Γιώργο Φλωρίδη να υιοθετήσει την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών.

Σχετικά άρθρα