Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκρέκας: Πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις επλήγησαν από την κακοκαιρία – Ανυπολόγιστες οι ζημιές

Σκρέκας: Πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις επλήγησαν από την κακοκαιρία – Ανυπολόγιστες οι ζημιές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλία, Κώστας Σκρέκας, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Οι τεράστιες ζημιές της κακοκαιρίας Ντάνιελ δεν περιορίζονται μόνο στις κατοικίες αλλά αφορούν το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Θεσσαλία, με το ύψος των επιπτώσεων να θεωρείται μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Ιανού.

Το ύψος των καταστροφών θεωρείται ανυπολόγιστο και θα φανεί στο σύνολό του τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη, είναι πολλές χιλιάδες που έχουν υποστεί ζημίες, το μέγεθος των οποίων θα το γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα».

Επεσήμανε ότι υπάρχει συντονισμός με τα κατά τόπους επιμελητήρια στις περιφέρειες που επλήγησαν και έχουν δοθεί οδηγίες στις πληγείσες επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες για να αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια.

Μιλώντας στον Σκάι ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι επαγγελματίες να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα AROGI.GOV.GR.

Στη συνέχεια οι αρμόδιες επιτροπές θα κάνουν εκτίμηση των ζημίων στις επιχειρήσεις τους και κατόπιν οι πληγέντες επαγγελματίες θα μπορούν να πληρωθούν την προκαταβολή.

Σχετικά άρθρα