Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Συνεργασία της Ελλάδας με τα Εμιράτα (HAE) όπως και με το Ισραήλ

Νίκος Δένδιας: Συνεργασία της Ελλάδας με τα Εμιράτα (HAE) όπως και με το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λουίτζι Ντι Μάιο, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επισκέφθηκε την Τετάρτη [6/9] ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με κορυφαίους Εμιρατιανούς αξιωματούχους αλλά και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, «συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι με τον φίλο Λουίτζι Ντι Μάιο, Ειδικό Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τις χώρες του Κόλπου και πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας. Συζητήσαμε για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή», όπως έγραψε ο Νίκος Δένδιας στο «Χ», πρώην Twitter.

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη Διπλωματική Ακαδημία των ΗΑΕ, όπου είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή, Νικολάι Μλάντενοφ και τον αναπληρωτή διευθυντή Δρ. Μοχάμεντ αλ Νταχέρι.

Κορυφαία συνάντηση είχε ο Νίκος Δένδιας το βράδυ της Τετάρτης στο Άμπου Ντάμπι με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, «με τον οποίο μας συνδέει φιλική σχέση».

«Η επίσκεψή μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, «σχετίζεται με την εφαρμογή της συμφωνίας που είχα υπογράψει ως Υπουργός Εξωτερικών με τον Σεΐχη Αμπντάλα, για τη συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα.

»H συμφωνία αυτή έχει ήδη φέρει αποτελέσματα.

»Εκατοντάδες στρατιωτικοί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

»Προσβλέπουμε, όμως, σε μία ακόμα ευρύτερη συνεργασία, στις πολλές κοινές ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, αλλά και στη δημιουργία, και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως προσπαθούμε με το Ισραήλ, ενός οικοσυστήματος καινοτομίας που θα επιτρέψει τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τις συνεργασίες στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές».

Από την επίσκεψη στη Διπλωματική Ακαδημία των ΗΑΕ και τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Nickolay Mladenov και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Dr Mohammed AL Dhaheri.

Συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι με τον Λουίτζι ντι Μάιο, Ειδικό Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τις χώρες του Κόλπου και πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας. Συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά άρθρα