Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Στο τραπέζι του «παζαριού» κυριαρχικά δικαιώματα και η κυριαρχία της Ελλάδας

ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Στο τραπέζι του «παζαριού» κυριαρχικά δικαιώματα και η κυριαρχία της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Γεραπετρίτης, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν,

Τις δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα, σχολίασε το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «παζάρι» που ακουμπά ζητήματα «κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της χώρας μας».

«Οι αναφορές στη “θετική ατζέντα” και το “κλίμα συνεργασίας”, που περίσσεψαν στις δηλώσεις των δύο υπουργών Eξωτερικών, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι στο “τραπέζι” του παζαριού έχει προ πολλού τεθεί μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που υπερβαίνουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και ακουμπούν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της χώρας μας», υποστηρίζει ο Περισσός.

«Καμία απάντηση Γεραπετρίτη στις αναφορές Φιντάν για Αιγαίο και Ν/Α Μεσόγειο»

Και προσθέτει πως «αυτό “φωτογραφίζουν”, άλλωστε, και οι αναφορές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για “διαφορές στο Αιγαίο οι οποίες συζητήθηκαν”, “δίκαιο διαμοιρασμό στη Ν/Α Μεσόγειο” και “διάλογο άνευ προϋποθέσεων”, στις οποίες δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον κ. Γεραπετρίτη, πέρα από γενικόλογες αναφορές στο Διεθνές Δίκαιο».

Το ΚΚΕ σημειώνει πως, εδώ και καιρό, έχει προειδοποιήσει για τις «αρνητικές διευθετήσεις που προετοιμάζονται υπό ΝΑΤΟϊκή “ομπρέλα”, σε βάρος των δύο λαών και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με κριτήριο τη ΝΑΤΟϊκή συνοχή στις συνθήκες –μάλιστα– του συνεχιζόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου και τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων που εποφθαλμιούν τον πλούτο της περιοχής», τονίζοντας πως «αυτό είναι και το πραγματικό περιεχόμενο της λεγόμενης “θετικής ατζέντας”».

«Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων του ΝΑΤΟϊκού “τόξου”, δεν πρέπει να περάσει», τονίζει ο Περισσός, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους σχεδιασμούς που αντανακλούν και τη “μεγάλη εικόνα” της όξυνσης των ανταγωνισμών διεθνώς και πρέπει να συναντήσουν τη μαχητική εναντίωση του λαού μας».

Σχετικά άρθρα