Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακροδεξιό «τσίρκο» – Οι «Σπαρτιάτες» βουλευτές παράτησαν τον αρχηγό τους Στίγκα

Ακροδεξιό «τσίρκο» – Οι «Σπαρτιάτες» βουλευτές παράτησαν τον αρχηγό τους Στίγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βασίλης Στίγκας, Ηλίας Κασιδιάρης, Κόμμα Σπαρτιάτες, Ναζί, Νεοναζί,

«Άβυσσος» χωρίζει πλέον τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα και τους 11 βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος.

Οι βουλευτές με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει», ενώ χαρακτηρίζουν τον Στίγκα ως «πιόνι της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών βρέθηκε μόνος του στα έδρανα της Βουλής στη συζήτηση για τις φωτιές, ενώ διέγραψε τους βουλευτές Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Η ανακοίνωση των βουλευτών κατά Στίγκα

Σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές των Σπαρτιατών τονίζουν:

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος.

»Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.

»Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.

»Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας;

»Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

»Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

»ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ

»ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ

»ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

»ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

»ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

»ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

»ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

»ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

»ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

»ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ

»ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ».

«Θέλουν να βάλουν χέρι στην κομματική χρηματοδότηση»

Ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατηγόρησε τους 11 βουλευτές ότι χρησιμοποιούν το επιχείρημα για το συνέδριο «εκ του πονηρού.

»Ήθελαν να βάλουν χέρι στην κομματική χρηματοδότηση».

Μάλιστα, είναι πιθανό να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου έτσι ώστε να δώσει περισσότερα στοιχεία για το θέμα.

Ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος που πλέον έχει μείνει χωρίς βουλευτές –μόνο με την περικεφαλαία, θα έλεγε κανείς– δικαιολόγησε τη στήριξη στον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, λέγοντας:

«Με στήριξε και τον στήριξα, ήθελα να κλείσω λογαριασμούς».

«Greek mafia» πίσω από την απουσία των βουλευτών του βλέπει ο Στίγκας

Διαλυτικές τάσεις αντιμετωπίζει το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα των Σπαρτιατών, καθώς μετά τις εικόνες στη Βουλή όπου ο πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος Βασίλης Στίγκας φαίνεται να βρίσκεται μόνος του χωρίς τους βουλευτές του, πριν λίγη ώρα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ο κ. Στίγκας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς τους βουλευτές των Σπαρτιατών που απουσίαζαν από τη σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις φωτιές.

Στο ακροδεξιό κόμμα των Σπαρτιατών, το οποίο –όπως όλα δείχνουν– οδεύει προς διάλυση, φαίνεται πως επικρατεί το απόλυτο χάος.

Ο πρόεδρος του κόμματος έμεινε την Πέμπτη 31/8 μόνος του στα έδρανα, καθώς ουδείς από τους βουλευτές του θέλησε να δώσει το «παρών» στη συζήτηση στη Βουλή, δείχνοντας έτσι ότι άλλη μία… ανταρσία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τη διαλυτική κατάσταση υπογράμμισε και το σχόλιο του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα:

«Απ’ ό,τι κατάλαβα από τα όσα είπατε, εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός σας και περιμένω εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως για να εκδοθεί και η απαραίτητη ληξιαρχική πράξη»

«Greek mafia» και «Δον Κορλεόνε»

Ο κ. Στίγκας έσπευσε να κατηγορήσει με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τους βουλευτές του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα».

Μάλιστα, ο ηγέτης του ακροδεξιού μορφώματος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ξένα κέντρα που παραπέμπουν σε «greek mafia» ή Δον Κορλεόνε.

Με αυτό τον τρόπο, θέλησε να σχολιάσει αυτό που διαπιστώνει και ο ίδιος πλέον – ότι πραγματικός ηγέτης του σχηματισμού του οποίου τυπικά προΐσταται είναι ο έγκλειστος στις φυλακές, μετά την καταδίκη του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε και για έλλειψη ευαισθησίας τους απόντες βουλευτές, λέγοντας πως αυτοί «οι κύριοι λείπουν, ενώ η χώρα καίγεται».

Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος έχει ευχαριστήσει δημόσια, για τη βοήθεια στις εκλογές, τον καταδικασμένο νεοναζί Κασιδιάρη, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον εαυτό του βαθιά… δημοκράτη λέγοντας «εγώ δεν φοβάμαι, στέκομαι και θα στέκομαι όρθιος».

«Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του.

»Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Στίγκας, σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Σχετικά άρθρα