Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Το Υπουργείο Άμυνας είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου

Αβραμόπουλος: Το Υπουργείο Άμυνας είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πεντάγωνο, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Το υπουργείο Άμυνας είναι τελικώς η μεγαλύτερη αγάπη μου», εξομολογήθηκε χθες ο Δ. Αβραμόπουλος στους στρατιωτικούς συντάκτες, στη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησης που είχε μαζί τους.

Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν πρόκειται να μείνει ακέφαλο ούτε λεπτό, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι όταν θα αποχωρήσει από το υπουργείο δεν θα αφήσει την παραμικρή εκκρεμότητα στον διάδοχό του.

Ο κ. Αβραμόπουλος έστειλε το μήνυμα ότι η θητεία του στις Βρυξέλλες ως επιτρόπου αρμοδίου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων δεν θα τον αποτρέψει από το να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις για τα μελλοντικά του σχέδια εντός της χώρας, ακόμη και αν θα τον ενδιέφερε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Τις αντιπαρήλθε λέγοντας: «Η δική μου θητεία ως επιτρόπου θα λήξει όταν λήγει η θητεία του επομένου Προέδρου της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την επιλογή του για σύνθεση των πολιτικών θέσεων και για εθνική συνεννόηση, με αφορμή και την κριτική που του ασκήθηκε για την εκτενή ενημέρωση που παρείχε την προηγούμενη εβδομάδα στον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο.

Αποκάλυψε μάλιστα και ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή της θητείας του στο Πεντάγωνο, όπως αναφέρει το Έθνος. Ήταν εκείνη τη χειμωνιάτικη νύχτα του 2013, όταν τον ξύπνησαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ για να τον ενημερώσουν ότι ένα ελικόπτερο των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων πετούσε πάνω από την Κάλυμνο.

«Δώσε εντολή να φύγουν…»

Σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε ο ίδιος, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν να καλέσει τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Γιλμάζ στο προσωπικό του τηλέφωνο. «Ισμέτ», του είπε, «ένα δικό σας ελικόπτερο των Ειδικών Δυνάμεων πετάει πάνω από την Κάλυμνο». Γιλμάζ: «Δεν ξέρω τίποτα, Δημήτρη. Εγώ κοιμάμαι».

Αβραμόπουλος: «Ξύπνα, Ισμέτ, όπως ξύπνησα κι εγώ. Οι δικοί σου προκαλούν. Δώσε εντολή να φύγουν από την Κάλυμνο, γιατί διαφορετικά υπάρχει άμεσος κίνδυνος και οι δύο χώρες να γυρίσουμε πενήντα χρόνια πίσω».

Οπως είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, στα επόμενα δέκα λεπτά τα ιπτάμενα τουρκικά μέσα είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή της Καλύμνου και, κάπως έτσι, η εστία της έντασης έσβησε πριν από το ξημέρωμα.

Σχετικά άρθρα