Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φάμελλος ζητά την παραπομπή βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην επιτροπή δεοντολογίας

Ο Φάμελλος ζητά την παραπομπή βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην επιτροπή δεοντολογίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ελληνική Λύση, Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, Κώστας Τασούλας, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Παράσχος Παπαδάκης, Πρόεδρος της Βουλής, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ζήτησε την παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παράσχου Παπαδάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.

Κατά τον κ. Φάμελλο, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παράσχος Παπαδάκης στις 21/8/2023 ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το κάτωθι κείμενο:

«Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων… καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!».

Όπως σημειώνει ο κ. Φάμελλος, σύμφωνα με το άρθρο 2 περ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Βουλευτές οφείλουν: ε) να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητάει την παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη.

Και παράλληλα ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Πρόεδρο της Βουλής.

Σχετικά άρθρα