Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάμελλος: Καταστροφική η πολιτική Μητσοτάκη

Φάμελλος: Καταστροφική η πολιτική Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλεία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,

«Αν και πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για κενό ηγεσίας και έλλειψη ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επόμενη μέρα των εκλογών, η πραγματικότητα τούς έχει ήδη διαψεύσει.

»Με ομοφωνία και ενότητα εκλέξαμε το προεδρείο και κλήθηκα προσωπικά να υπηρετήσω τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με τον συντοπίτη Διονύση Καλαματιανό στη θέση του γραμματέα.

»Η παρουσία μας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης πιστεύω ότι ήταν επαρκής και ασκούμε ως οφείλουμε το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση», δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρωινή Ηλείας».

Σημειώνει πως στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας η Ηλεία αντιμετωπίζει τα ίδια ακριβώς ελλείμματα με όλη την υπόλοιπη χώρα: μεγάλη καθυστέρηση και στα έργα δασοπροστασίας, τα οποία όφειλαν να έχουν προχωρήσει με βάση την Εθνική Στρατηγική για τα Δάση και τη Δημόσια Πολιτική Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών του 2018-2019, στον τομέα της πολιτικής προστασίας, αποκαλύπτεται, μετά από τρεις εβδομάδες μεγάλων πυρκαγιών ότι ο νόμος της κυβέρνησης για την πολιτική προστασία (Ν. 4662/2020) δεν εφαρμόζεται, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν έχει ακόμη οργανόγραμμα και το Πυροσβεστικό Σώμα έχει 3.600 κενές θέσεις, για τις οποίες δεν έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις.

Σχετικά με την αποκατάσταση, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν πληγεί επανειλημμένα από πυρκαγιές, τονίζει ότι ξεκινά από το φυσικό περιβάλλον:

«Κήρυξη αναδασωτέων εκτάσεων, αντιδιαβρωτικά/αντιπλημμυρικά έργα, αποκατάσταση οικοσυστημάτων και φυσικού κεφαλαίου.

»Στην Ηλεία απαιτείται και η εμπλοκή των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, που δυστυχώς έχουν καταργηθεί από τη ΝΔ.

»Από την άλλη απαιτείται και χωροταξικός σχεδιασμός.

»Είναι αδιανόητο ότι στο νομό Ηλείας έχουν επιλεγεί εργαλεία για τη σημειακή τροποποίηση χρήσεων γης, ενώ δεν προχωρά ο πολεοδομικός σχεδιασμός σε επίπεδο δήμων, για να έχουμε οργανωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη υποδομών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

»Δεν βλέπω να υπάρχει βούληση για ένα αποτελεσματικό υλοποιήσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης, αλλά μόνο πολιτική εκμετάλλευση των προβλημάτων και των αναγκών για να συντηρούνται πολιτικές καριέρες. Δυστυχώς, έτσι χάνονται ευκαιρίες και ο Νομός Ηλείας παραμένει στάσιμος».

Ο Σ. Φάμελλος σχολιάζει τέλος ότι, δυστυχώς, η πολιτική που ακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης τα τελευταία κρίσιμα χρόνια αποδείχθηκε καταστροφική για το Νομό Ηλείας, σε ό,τι αφορά τις υποδομές υγείας αλλά και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου, όπως τόνισε, είδαμε πανεπιστημιακές σχολές να κλείνουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει με επιμονή την ενίσχυση του δημόσιου ΕΣΥ, την αποκέντρωση των υπηρεσιών υγείας με έμφαση στις πρωτοβάθμιες δομές.

»Θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να αναβαθμίσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες του ΕΣΥ ιδιαίτερα στην περιφέρεια εξυπηρετώντας και τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες, κάτι που συμβάλλει και στο τουριστικό προϊόν της Ηλείας».

Σχετικά άρθρα