Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεραπετρίτης και Σούκρι συζήτησαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις

Γεραπετρίτης και Σούκρι συζήτησαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Σάμεχ Σούκρι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Πρόγευμα εργασίας είχαν την Παρασκευή 4/8 ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο ομόλογός του της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, η συζήτηση εστίασε σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 3/8, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο, o Γιώργος Γεραπετρίτης είχε την πρώτη δια ζώσης συνάντηση με Σάμεχ Σούκρι, ενώ έχουν προηγηθεί αρκετές μέχρι σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Στην πρώτη τους αντάμωση την Πέμπτη, ο κ. Γεραπετρίτης ευχαρίστησε θερμά τον ομόλογό του για συνδρομή της Αιγύπτου στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στη χώρα μας και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα.

Τον «κράτησε» ο Σούκρι στην Αίγυπτο

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη να παρατείνει τη διαμονή του στην Αίγυπτο για ακόμη μία μέρα για να συνεχιστούν οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών.

Οι συνομιλίες της Παρασκευής εστίασαν στο follow up όσων συζητήθηκαν την Πέμπτη μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Η αιγυπτιακή πλευρά εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή της Ελλάδας στην κατανόηση των αιγυπτιακών θέσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνάντηση της Παρασκευής σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Ο Γεραπετρίτης μίλησε στα αραβόφωνα κανάλια

Το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μίλησε στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qaheera, ενώ παραχώρησε χωριστή συνέντευξη στο Alghat, αραβικό τηλεοπτικό κανάλι με εμβέλεια σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε στα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα εκτενώς τις θέσεις της Ελλάδας για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου και για τα σημαντικότερα περιφερειακά και διεθνή θέματα που ενδιαφέρουν τον αραβικό κόσμο, όπως οι εξελίξεις σε Λιβύη, Νίγηρα, Σουδάν, Ουκρανία αλλά και η κλιματική κρίση, η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και η περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία.

Σχετικά άρθρα