Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας με Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας: «Συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο»

Δένδιας με Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας: «Συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Ελ Αλαμέιν με τον στρατηγό Ζάκι. Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου δεν εξέφρασαν απλά την κοινή τους θέληση να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη συμμαχία των δύο αρχαίων χωρών αλλά ακόμα περισσότερο τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να συμβάλλουν μαζί, Ελλάδα και Αίγυπτος, στην ασφάλεια και σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι Έλληνες και Αιγύπτιοι είναι σύμμαχοι από τη μάχη του Καντές, το 1274 π.Χ., όταν οι Έλληνες του Χαλκού (Μυκηναίοι) παρατάχθηκαν στο πλευρό των αιγυπτιακών αυτοκρατορικών στρατευμάτων και μαζί αναχαίτισαν τους Χετταίους, που κατείχαν τη γεωγραφική περιοχή της σημερινής Τουρκίας.

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:

«Συναντήθηκα σήμερα, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην ιστορική πόλη Ελ Αλαμέιν, με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου, Στρατηγό Ζάκι.

»Εκφράσαμε την ισχυρή κοινή θέλησή μας να εμβαθύνουμε, ακόμη περισσότερο, την στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Η διμερής αμυντική συνεργασία μας έχει αποκτήσει μία αυξανόμενη δυναμική τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της συχνής διεξαγωγής διακλαδικών ασκήσεων και τη συμμετοχή στελεχών των δύο χωρών σε εξειδικευμένες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και δράσεις που συνολικά προάγουν την διακλαδικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

»Ευχαρίστησα και από πλευράς μου τον Αιγύπτιο ομόλογό μου για την αποστολή από την Αίγυπτο, 3 ελικοπτέρων, για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, γεγονός που συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα