Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για Χαρδαλιά επειδή «έδωσε» στη δημοσιότητα απόρρητο χάρτη – Αποστολάκης: «Σοβαρή παραβίαση του απορρήτου»

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για Χαρδαλιά επειδή «έδωσε» στη δημοσιότητα απόρρητο χάρτη – Αποστολάκης: «Σοβαρή παραβίαση του απορρήτου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίκος Χαρδαλιάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θυσίασε «κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής» τονίζει το τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με την απίστευτη γκάφα του υφυπουργού της ΝΔ.

Όπως υπογραμμίζει, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, έστειλε τον Χαρδαλιά να επιθεωρήσει.

«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει» τονίζει τέλος το τμήμα Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την περιοδεία του σε μονάδες του στρατού προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα προστασίας μετά την τρομακτική έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο, έβγαλε και μοίρασε μέσω σχετικού δελτίου Τύπου, στημένες φωτογραφίες από τις επισκέψεις στα στρατόπεδα, μία εκ των οποίων ήταν άκρως απόρρητη καθώς είχε στηθεί να κοιτάζει με βλοσυρό τρόπο έναν απόρρητο χάρτη, όπως εμφανέστατα και με κεφαλαία γράμματα αναγραφόταν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

»Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, “κατάφερε” να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής.

»Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει».

Παρέμβαση και από τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Για «σοβαρή παραβίαση του απορρήτου» έκανε την ίδια ώρα λόγο ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης σχολιάζοντας το σοβαρό ολίσθημα του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε οι επιθεωρήσεις ασφαλείας για τη φύλαξη των αποθηκών καυσίμων από τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μια «πρόκληση» και «απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις», με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι «θα μπορούσαν να έχουν ανατεθεί στον ΑΓΕΕΘΑ ή στους αρχηγούς των τριών όπλων, οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς και τα αρμόδια στελέχη».

Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός «οι επιθεωρήσεις από τον υφυπουργό απαξιώνουν την υπόσταση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των στρατιωτικών, δίνοντας τη χειρότερη εικόνα προς τα έξω».

Όσον αφορά την γκάφα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος μοίρασε φωτογραφία του με απόρρητο χάρτη του στρατού που αποτυπώνονταν η ακριβής θέση και η διάταξη των αποθηκών καυσίμων, ο Ευάγγελος Αποστολάκης τονίζει σε δήλωσή του στο documentonews.gr ότι «πρόκειται για σοβαρή παραβίαση».

Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη

«Είναι πρόκληση και απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιθεωρήσεις ασφαλείας για τη φύλαξη των αποθηκών καυσίμων από τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

»Οι επιθεωρήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να έχουν ανατεθεί στον ΑΓΕΕΘΑ ή στους αρχηγούς των τριών όπλων, οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς και τα αρμόδια στελέχη.

»Οι επιθεωρήσεις από τον υφυπουργό απαξιώνουν την υπόσταση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των στρατιωτικών, δίνοντας τη χειρότερη εικόνα προς τα έξω.

»Όσον αφορά στη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών, πρόκειται για σοβαρή παραβίαση από τον υφυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφία μπροστά σε απόρρητο χάρτη που αποτυπώνονταν η ακριβής θέση και η διάταξη των αποθηκών καυσίμων».

Νίκος Χαρδαλιάς: Μοίρασε φωτογραφία του με απόρρητο χάρτη του στρατού

Ο εκλεκτός του Μαξίμου για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο πριν παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, υπέπεσε σε ένα πολύ σοβαρό ολίσθημα.

Κατά την περιοδεία του σε μονάδες του στρατού προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα προστασίας μετά την τρομακτική έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο, έβγαλε και μοίρασε μέσω σχετικού δελτίου Τύπου, στημένες φωτογραφίες από τις επισκέψεις στα στρατόπεδα.

Μόνο που μια εξ αυτών ήταν άκρως απόρρητη καθώς ο Χαρδαλιάς είχε στηθεί να κοιτάζει με βλοσυρό τρόπο έναν απόρρητο χάρτη όπως εμφανέστατα και με κεφαλαία γράμματα αναγραφόταν.

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων ήταν εκείνοι που εντόπισαν τη μεγάλη γκάφα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα μετά από αρκετή ώρα, από το υπουργείο να μοιραστεί η σχετική φωτογραφία «πιξελιασμένη»- όπως είναι η έκφραση στα ΜΜΕ- ώστε να μην φαίνονται οι τοποθεσίες με τις εγκαταστάσεις καυσίμων σε αποθήκη της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα