Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα Αγχίαλος: Απαλλάσσεται των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 ΠΜ μετά τις εκρήξεις

Νέα Αγχίαλος: Απαλλάσσεται των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 ΠΜ μετά τις εκρήξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος), Κωνσταντίνος Φλώρος, Νέα Αγχίαλος, Νίκος Δένδιας, Πυρκαγιά, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φωτιά,

Ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, που χθες αποδείχτηκε ότι δεν ήταν επαρκώς θωρακισμένη για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της μονάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Καράμπα.

Η απόφαση ελήφθη απ’ τον Αρχηγό ΓΕΑ, στον απόηχο της χθεσινής πρωτοφανούς κατάστασης στη δεύτερη μεγαλύτερη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Ο διοικητής της 111 ΠΜ μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και στο μεταξύ προσωρινά καθήκοντα διοίκησης θα αναλάβει ο υποδιοικητής της μονάδας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από κυβερνητικές πηγές, οι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Όπως αναμενόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. «Ήδη, εκδόθηκε η απόφαση διενέργειάς της από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς.

»Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Στο ακέραιο» υποστήριξε και διαβεβαίωσε «ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης».

«Στο ευρύ πλαίσιο», συνέχισε, «ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας.

»Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σχετικά άρθρα