Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας για «σχέδια» ΝΑΤΟ: Δικαιοδοσία του υπ. Εξωτερικών το ζήτημα της ονομασίας των Στενών και οι «συντεταγμένες» αντί Κυπριακή Δημοκρατία

Νίκος Δένδιας για «σχέδια» ΝΑΤΟ: Δικαιοδοσία του υπ. Εξωτερικών το ζήτημα της ονομασίας των Στενών και οι «συντεταγμένες» αντί Κυπριακή Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαρδανέλια (Ελλήσποντος), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Όπως επισήμανα και στη Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, η Ελλάδα έχει δηλώσει σαφώς την αντίθεσή της στα όσα υποστηρίζει η Τουρκία», είπε ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», αναφορικά με τα περιφερειακά σχέδια του ΝΑΤΟ σχετικά με την αναφορά στα Στενά και την Κυπριακή Δημοκρατία, εάν δηλαδή ισχύει η πληροφορία ότι οι τοποθεσίες θα αναφέρονται με συντεταγμένες.

«Το ζήτημα όμως της ονομασίας των Στενών και της αναφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι θέμα που υπάγεται στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εξωτερικών», επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας.

Υπενθυμίζουμε ότι, με συντεταγμένες θα αναφέρεται η Κύπρος στο ΝΑΤΟ για το χατίρι της Τουρκίας.

Με βάση τον «συμβιβασμό», που παρουσίασαν οι Αμερικανοί στους εταίρους τους στη Συμμαχία, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», δίνεται η δυνατότητα διπλής ονομασίας των Στενών [των Δαρδανελίων ή Ελλήσποντος] από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ («τουρκικά» ή Στενά χωρίς προσδιορισμό).

Ένας «συμβιβασμός», που παρά τις σχετικές αναφορές της Συνθήκης του Μοντρέ, σπεύδει να εναρμονιστεί με τα τουρκικά «θέλω».

Σε σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία, περιοχές που περιγράφονται στους νέους επιχειρησιακούς χάρτες του ΝΑΤΟ θα αποδίδονται με γεωγραφικές συντεταγμένες.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα γίνεται αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, που τόσο ενοχλεί την κατοχική πλευρά.

Ικανοποιήθηκε η κατοχική Τουρκία, που βλέπει προφανώς να ικανοποιείται το αφήγημα της περί εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα