Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σπαρτιάτες»: Τραγελαφική η πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην πυροπροστασία

«Σπαρτιάτες»: Τραγελαφική η πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην πυροπροστασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Κόμμα Σπαρτιάτες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πυρκαγιά, Φωτιά,

«Μετά από ώρες μάχης με τα πύρινα μέτωπα, ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και σε ανθρώπινες περιουσίες, ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε να “χρεώνει” ξανά τη νέα καταστροφή στην “κλιματική κρίση”.

»Μάλιστα, προτάσσει την δια εκκένωσης προστασία της ζωής, αφήνοντας στο έλεος της πύρινης λαίλαπας τους κόπους μιας ζωής Ελλήνων πολιτών, καθώς και εκατοντάδες απανθρακωμένα ζώα. Η πρακτική της κυβέρνησης στην προληπτική, αλλά και στην ενεργητική πυροπροστασία, είναι τραγελαφική», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Παράλληλα, αναφέρει πως «κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες καταγγέλλουν με οργή την αργοπορημένη και φειδωλή συνδρομή εναέριων μέσων, μέχρι και την έλλειψη νερού στα πυροσβεστικά μέσα».

Οι «Σπαρτιάτες» κάνουν, επίσης, αναφορά στις «ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, υπό αντίξοες συνθήκες», ενώ ισχυρίζονται ότι «οι 3.600 κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική και η μείωση εκατοντάδων πυροσβεστικών οχημάτων από το 2022, καθιστούν υπόλογη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

»Αποτυχημένη είναι και η προμήθεια των πυροσβεστικών αεροσκαφών Air Tractor.

»Τα Air Tractor AT-802F δεν είναι κατάλληλα για πυροσβεστικά, καθώς σχεδιάστηκαν για ψεκασμούς, ενώ μεταφέρουν μόνο το ήμισυ του νερού, που μπορούν να φέρουν τα CL-415 και κλάσμα του αντίστοιχου φορτίου, που μπορούν να φέρουν αεροσκάφη, όπως το BE-200 ή το IL-76».

Επίσης, το κόμμα υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη «είναι ακατάλληλα για τις ελληνικές συνθήκες, λόγω μικρού μεγέθους, με αποτέλεσμα σε ανέμους άνω των τεσσάρων μποφόρ να είναι αδύνατη η υδροληψία από την θάλασσα».

Στην ανακοίνωση των «Σπαρτιατών» αναφέρονται ακόμα τα εξής: «Ουσιαστικά, η μόνη επιχειρησιακή λύση είναι η προμήθεια ελικοπτέρων, που κάνουν υδροληψία πάνω από το νερό, χωρίς να χρειαστεί να προσθαλασσωθούν.

»Τέλος, προτείνουμε στον κ. Κικίλια να αποταθεί στον ομόλογό του, της ρουμανικής κυβέρνησης για ταχύρρυθμα σεμινάρια πυρόσβεσης».

Σχετικά άρθρα