Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε από τον Κωνσταντίνο Φλώρο: «Υψηλό επίπεδο ετοιμότητας»

Ο Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε από τον Κωνσταντίνο Φλώρο: «Υψηλό επίπεδο ετοιμότητας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Φλώρος, Νίκος Δένδιας, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο για το επίπεδο ετοιμότητας και τις αποτρεπτικές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεών μας. Ο υπουργός Άμυνας έγραψε σε πολύ σημαντική και με ισχυρή σημασία ανάρτησή του στο Twitter:

«Ενημερώθηκα σήμερα, μαζί με τους Υφυπουργούς Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νίκο Χαρδαλιά, από τον Αρχηγό Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στην αίθουσα “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ”, για την αποστολή και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μας διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, διαθέτουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και εγγυώνται την διαφύλαξη των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων μας, έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης ή απειλής.

»Μας ενημέρωσε επίσης για τις σημαντικές διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχει εδραιώσει το ΓΕΕΘΑ, τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών και το κοινωνικό έργο τους.

»Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΕΑ) Απόστολος Μητσόπουλος, μας ενημέρωσε αναλυτικά για εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στο έργο και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Παρόντες στην ενημέρωση ήταν ακόμη οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, καθώς και οι Διευθυντές των Κλάδων και λοιπών φορέων του ΓΕΕΘΑ».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο ρευστό γεωστρατηγικό περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και στις επιπτώσεις του αναθεωρητισμού στην ευρύτερη περιοχή, που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας στην αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη.

Τόνισε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που τηρούν οι ΕΔ για την εκτέλεση της κύριας αποστολής τους στο πλαίσιο της εξασφάλισης των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων μας, έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης ή απειλής, γεγονός που αποδείχθηκε στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων κρίσεων κατά την υβριδική επίθεση στον Έβρο στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αλλά και καθ’όλη την διάρκεια των διαρρευσάντων έκτοτε 2,5 ετών, μέχρι και σήμερα.

Επισήμανε, στον τομέα της στρατιωτικής διπλωματίας, ότι το ΓΕΕΘΑ υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει εδραιώσει σημαντικές διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες με συμμάχους, φίλους και εταίρους στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ιστορικές συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

Επιπλέον αναφέρθηκε στον αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τόσο με την αεροναυτική βάση της Σούδας, όσο και με την αξιοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, με τις κρίσιμες και σημαντικότατες διευκολύνσεις που παρέχονται στην Συμμαχία. Παράλληλα, τόνισε ότι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ, επιβεβαιώνει την σύμπλευση της Χώρας μας με τις εδραιωμένες Συμμαχίες μας και την Διεθνή Κοινότητα, πάντα στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και της εξυπηρέτησης βεβαίως του εθνικού συμφέροντος.

Επισήμανε την ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία 3,5 χρόνια, σε κρίσιμους τομείς εξοπλιστικών προγραμμάτων στην βάση συγκεκριμένων επιχειρησιακών προτεραιοτήτων για την επαύξηση των δυνατοτήτων τους, τονίζοντας τα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα που διεκπεραιώνονται ήδη με υπομονή, επιμονή και όραμα, αλλά και αυτά που είναι ώριμα και έτοιμα να πάρουν τον δρόμο τους.

Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί από το ΓΕΕΘΑ για την πρόσληψη 15.580 νέων στελεχών, σε βάθος πενταετίας.

Τόνισε το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι ΕΔ το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αεροδιακομιδές ασθενών, αεροπυροσβέσεις, συνδρομή σε περιοχές πληγείσες από ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα, συνδρομή στην αντιμετώπιση πανδημιών όπως αυτή του COVID και προσφάτως στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ, διαβεβαιώνοντας για την συνεχή και αμέριστη παροχή αυτής της συνδρομής όπου και όταν απαιτηθεί.

Τέλος δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εκτελεί την αποστολή του στο ακέραιο και βρίσκεται όπου και όταν απαιτηθεί στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας.

Ακολούθως ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΕΑ) Απόστολος Μητσόπουλος προέβη σε αναλυτική παρουσίαση της αποστολής και του έργου των ΕΔ.

Παρόντες στην ενημέρωση ήταν επίσης οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, καθώς και οι Διευθυντές των Κλάδων και λοιπών φορέων του ΓΕΕΘΑ.

Σχετικά άρθρα