Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Παππάς υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Ο Νίκος Παππάς υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου 15/7, στις εργασίες της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία ο Στέφανος Τζουμάκας. Λίγο αργότερα στην ίδια κίνηση προχώρησε και ο Νίκος Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται «ιστορική» θα είναι κλειστή για τα Μέσα Ενημέρωσης και αναμένεται να γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Στην συνεδρίαση δεν παραβρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Στην εισήγησή της η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ράνια Σβίγκου πρότεινε την εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου όπως ακριβώς είναι και η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Δε φανταζόμουν ότι θα έρθει η στιγμή που θα σταθώ στο βήμα της κεντρικής του επιτροπής και θα πω αυτές τις λέξεις. Με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας, λοιπόν, καταθέτω ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του κόμματος» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

Στην ομιλία του ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στην πρόσφορα του Αλέξη Τσίπρα υπό την ηγεσία του οποίου «το κόμμα, η παράταξη έφτασε να διεκδικεί και να κερδίζει τη διακυβέρνηση.

»Και πιστώνεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι αξιοποίησε με επάρκεια όλο το πολιτικό και ιδεολογικό οπλοστάσιο του χώρου μας.

»Στις κατάλληλες στιγμές. Οι οποίες δεν ήταν μία και δύο. Ήταν αλλεπάλληλες» είπε.

Αναφορικά με την ταυτότητα του κόμματος, υπογράμμισε πως «πυξίδα μας είναι η επικαιροποιημένη ταυτότητά μας, όπως περιγράφεται στη διακήρυξή μας.

»Είναι σαφής και καθόλου θολή.

»Εκφράζουμε και συσπειρώνουμε όλον τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

»Κάθε αναδίπλωσή μας στη “φωλιά” της ριζοσπαστικής αριστεράς και μόνο θα ήταν μεγάλο λάθος.

»Η περίοδος της απλής αναλογικής έκλεισε.

»Σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, μόνο παρατάξεις που εκφράζουν ευρύ τόξο δυνάμεων μπορούν να κερδίζουν εκλογές.

»Αν, λοιπόν, η διακήρυξή μας ήταν μία φορά επίκαιρη όταν τη συνομολογήσαμε, είναι πολλαπλά πιο επίκαιρη τώρα, σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής.

»Αυτή η παράταξη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, έχει ισότιμους αγωνιστές και αγωνίστριες που ο καθένας και η καθεμιά κουβαλά περήφανα στις αποσκευές του, την πορεία και τους αγώνες του για την πρόοδο και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας» τόνισε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:

«Το βλέμμα μας πρέπει να είναι στραμμένο στην κοινωνία και όχι εντός μας.

»Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο πολιτικό σκηνικό και η χρησιμότητά του για τη χώρα είναι να αποτελεί την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

»Είμαστε η μοναδική προοπτική απομάκρυνσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την εξουσία.

»Τίποτε λιγότερο δεν αντιστοιχεί στις προσδοκίες των πολιτών που μας ψήφισαν ή θα μας ξαναψηφίσουν, αλλά και κάθε πολίτη που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, αναζητώντας μια πολιτική διέξοδο».

Έτσι, λοιπόν, ο Νίκος Παππάς έγινε το τέταρτο στέλεχος που έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μετά τους –κατά χρονολογική σειρά– Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Στέφανο Τζουμάκα.

Σχετικά άρθρα